h i r d e t é s

Budaörs és Biatorbágy között nem közlekednek a vonatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Budaörs és Biatorbágy között nem közlekednek a vonatok

2019. szeptember 21. - 06:08

 

A budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak. 

 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI wikipedia

A vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek. Az állomáson szombat hajnalban is volt hasonló eset, akkor egy tehervonat mozdonyának áramszedője tört le, s két vágány felett a vezeték is leszakadt. A helyreállítás több időt vesz igénybe. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon utazók jelentősen hosszabb menetidővel számoljanak.

A Keleti pályaudvarról Bécsbe tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat, továbbá a Szombathelyre tartó Borostyánkő InterCity Tatabányát nem érinti, mert Komárom– Székesfehérvár felé kerül. A MÁV-START intézkedik a személyszállítás megszervezéséről, pótlóbuszokat rendelt. (mavcsoport.hu)

Frissítés (2019. szeptember 21. 10:33)

Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés - közölte a Mávinform szombat délelőtt az MTI-vel.

Azt írták: a budapesti Déli pályaudvarról Győrbe 9.20-kor induló és a Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 7.42-kor elindult S10-es személyvonat már teljes útvonalon közlekedik. Ezután már nem lesznek pótlóbuszok, a személyvonatok is járnak majd. A Volán helyközi járatain sem lesz érvényes az utazási utalvány, bérlet.

A budaörsi állomáson még dolgoznak a sérült vezetékek helyreállításán. A Budapest-Győr vonalon közlekedő vonatok menetideje 20-30 perccel meghosszabbodik - közölték. (MTI)


 

h i r d e t é s