h i r d e t é s

Budapesten mérik össze tudásukat a kontinens fiatal szakemberei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Budapesten mérik össze tudásukat a kontinens fiatal szakemberei

2018. szeptember 21. - 16:16

 

Vajon mi történik egy rendezvényen, amin többek között villanyszerelők, webfejlesztők, fodrászok és bútorasztalosok versenyeznek egymással?

Forrás: euroskills2018.com Fotó: EuroSkills Budapest 2018

Kétévente rendezik meg a szakmák Európa-bajnokságaként is ismert Euroskills versenyt, amelynek idén Magyarország ad otthont.

Szeptember 26-án indul az idei Euroskills verseny, amelyen Európa legtehetségesebb fiatal szakemberei mérettetik meg magukat. A verseny kétévente teljes körű rendezvénysorozatot biztosít az adott szakmák képviselői és a pályaválasztás előtt álló diákok számára: a versenyek mellett az érdeklődők szakmai kiállításokon, konferenciaprogramokon, valamint egyéb szakmai rendezvényeken vehetnek részt, a programot pedig előadások és panelbeszélgetések színesítik.

A kétévente megrendezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a szakmák sokszínűségére: a versenyszámok között számos szakma képviselteti magát, így a kőművesektől és szárazépítőktől kezdve az autószerelőkön és webfejlesztőkön át virágkötők, fodrászok és szakácsok is indulhatnak a versenyen, az adott versenyszámtól függően egyénileg vagy csapatban.

Mivel maguk a versenyzők is 25 év alatti fiatalok, a rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a pályaválasztás előtt álló diákoknak, hogy testközelből ismerjék meg a különböző szakmákat: az interaktív programoknak köszönhetően akár mindegyik foglalkozásba belekóstolhatnak, kipróbálhatják például a virágkötést vagy a villanyszerelést is. Hazánk egyébként rendkívül eredményes a versenyen: Magyarország eddig 5 Worldskills és 5 Euroskills versenyen vett részt, amelyeken a kiválósági érmekkel együtt összesen 72 érmet szerzett, többek között 11 aranyérmet. 

Az ismert technológiai vállalat, a 3M elkötelezett támogatója a szakmájukban tehetséges fiataloknak, az Euroskills partnereként termékek széles skálájával támogatja a verseny biztonságos és kényelmes lebonyolítását:

Szívügyünk az Euroskills rendezvény és mindaz, amit az esemény képvisel: minden szakmának szüksége van az utánpótlásra, a fiatalabb generációk ráadásul gyakran teljesen más megközelítésből oldják meg a munka során felmerülő problémákat, így friss, innovatív szemléletükkel maguk a cégek is nyernek

– összegezte Várallyai István, a 3M Hungária Kft. ügyvezetője.

Amellett, hogy a versenyzők szinte minden versenyszámban használják majd a termékeinket, a rendezvényen munkavédelmi előadásokkal hangsúlyozzuk a biztonságos munkavégzés jelentőségét

 - tette hozzá a cégvezető.

A budapesti Euroskills rendezvényt szeptember 26-tól 28-ig rendezik a Hungexpón – a részvétel magánszemélyek és iskolai csoportok számára is ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a rendezvényre utazóknak 50%-os kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti, Budapest-Déli, Budapest-Nyugati, Kőbánya-Kispest, Kelenföld, Zugló, illetve Kőbánya felső állomásokra. Részletek az esemény weboldalán.

 


 

h i r d e t é s