fbpx Cáfolta az immunológus Orbán Viktort: nincs szükség negyedik oltásra | CIVILHETES

h i r d e t é s

Cáfolta az immunológus Orbán Viktort: nincs szükség negyedik oltásra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Cáfolta az immunológus Orbán Viktort: nincs szükség negyedik oltásra

2022. január 15. - 06:00

 

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban elmondta, hogy hat hónap elteltével mindenkinek ajánlja a kormány, hogy oltassa be magát negyedszerre is. Ezzel szemben Lisziewcz Julianna immunológus viszont úgy látja: nincs szükség negyedik oltásra. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Vajda János

A kormány foglalkozott a negyedik oltással is, “az ember már orvosi konzíliumnak” érzi olykor a tanácskozást, de “kifejezetten tilos”, hogy virológusoknak gondolják magukat, a szakemberek véleménye a döntő  - derült ki Orbán Viktor szavaiból. Az operatív törzs ajánlásai alapján támogatják a negyedik oltást. Mindenki konzultáljon a háziorvossal - javasolta a miniszterelnök is, aki szerint a harmadik oltás után negyedik hónapban lehet kérni a negyedik oltást - de hat hónap elteltével mindenkinek ajánlja a kormány, hogy oltassa be magát negyedszerre is.

Ezzel szemben  Lisziewcz Julianna immunológus viszont úgy látja: nincs szükség negyedik oltásra.  "A T sejtes immunválaszt három vakcina tökéletesen stimulálta, tehát egy, negyedik, vagy ötödik, vagy hatodik ugyan olyan vakcina semmivel nem fog jobban megvédeni minket, tehát én azt mondom, hogy nincs szükség egy negyedik oltásra, ezekből a vakcinákból" - szögezte le az immunológus az ATV Híradójának. 


 

h i r d e t é s