h i r d e t é s

Cenzúrázták a mátészalkai lapban az ellenzéki képviselők megszólalását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Cenzúrázták a mátészalkai lapban az ellenzéki képviselők megszólalását

2021. január 25. - 06:11

 

Az egyik helyi politikus nyilatkozata kimaradt, másikukéből kihúzták a legfontosabb mondatot.

A kép illusztráció! - Forrás: SINPRO MG

A 2019-es önkormányzati választás óta először kaptak (volna) lehetőséget a mátészalkai ellenzéki képviselők, hogy megszólaljanak a közpénzből megjelenő helyi lapban. Ám egyikük nyilatkozata kimaradt, másikuk legfontosabb mondatát, egyeztetés nélkül, kihúzták. Dolgozott a fideszes propagandagépezet és nem győzött a sajtószabadság. - írja a Magyar Narancs

"Nem sikerült a beruházások folyamatában a képviselő-testület szerepét érdemivé tenni, de törekszünk arra, hogy ez megvalósuljon – írásos nyilatkozatomnak ez az egyébként legfontosabb mondata, minden egyeztetés nélkül, kimaradt a Mátészalka című újság legutóbbi számából." Ezt Vékony Miklós, a helyi ellenzéki frakció vezetője mondta a Narancs.hu-nak. Hozzátette, mindezt azok után vette észre, hogy képviselőtársa, Sarka Attila elmondta neki, az ő nyilatkozata teljes egészében kimaradt a lapból. Vékony megdöbbentőnek tartja a történteket.

Az ügy előzménye, hogy a lap szerkesztője, Cseppentő Ágnes arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a havonta megjelenő újság januári számában értékeljék az elmúlt esztendőt, s szóljanak idei terveikről. A terjedelmet is tisztázták. Vékony tartotta magát ehhez, míg Sarka először hosszabban írt, de utóbb sikerült a megadott terjedelmet tartania.

A civilben ügyvédként dolgozó Vékony Miklós (Mátészalkáért TESZ) érdeklődésünkre elmondta, kérdés sem volt, hogy élnek a felkínált lehetőséggel, hiszen 2019-es megválasztásuk óta az önkormányzati kiadásban, közpénzből működő lap még egyszer sem kérdezte meg őket. Az ellenzéki frakcióvezető hozzáfűzte, "a lap, sok más ilyen kiadványhoz hasonlóan fideszes önfényezésről szól, és akkor próbáltam nagyon finoman fogalmazni."

Sarka Attila (Mátészalkáért TESZ) teljes egészében kimaradt nyilatkozatában a képviselő-testületi üléseket a fideszes  polgármester, Hanusi Péter one man show-jának nevezte. Szerinte hiába kezdeményezték a lakosság és képviselők bevonását a belvárosi piac koncepciójának kialakításába, a Fidesz ezt elutasította. De bírálta a megvalósult beruházások színvonalát és a közbeszerzések gyakorlatát is. Egyben annak a reményének adott hangot, hogy ne szavazógépnek tekintsék, egyúttal vonják be a beruházások előkészítésébe. Ám ezek a mondatok és ez a vélemény már nem fért bele a Fidesz irányítása alatt működő mátészalkai önkormányzati lapba.


 

Kommentek

h i r d e t é s