h i r d e t é s

Csak Palkovics László korábbi üzlettársa szakított nagyot az e-naplókkal

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Csak Palkovics László korábbi üzlettársa szakított nagyot az e-naplókkal

2017. november 17. - 17:33

 

A 92. Korrupcióinfón Hadházy Ákos egy újabb botrányos esetet leplezett le, ezúttal a jelenlegi oktatási államtitkár korábbi üzlettársa gazdagodhatott egy olyan beruházáson, aminek a diákokat és a tanárokat kellett volna segítenie.

Forrás: index.hu

Fauszt Zoltán cége több olyan informatikai közbeszerzésen nyert, amelyet eleve úgy írták ki, hogy arra egyetlen céget, Fauszt Zoltán cégét hívták meg úgy, hogy közben számos magyar informatikai vállalat képes lenne olyan e-naplót fejleszteni, amiről a közbeszerzés szólt.

Még ennél is felháborítóbb, hogy egy olyan rendszer kidolgozására kapott megbízást, amire 2015-ben a KLIK már kifizetett 40 millió forintnyi Európai Uniós pénzt egy 900 milliós programbeszerzésen, csakhogy e programokat a mai napig nem használták.

Feltűnő, hogy amíg Palkovics államtitkár csak a felsőoktatásért volt felelős, az üzlettársa az egyetemek NEPTUN tanulmányi rendszerén keresztül kaszált, majd miután Palkovics megkapta a teljes közoktatást, az üzlettársa is megkapta az általános iskolák fejlesztéseit is

Az LMP 2018 után felülvizsgálja a közbeszerzések rendszerét, szigorú összeférhetetlenségi szabályokat fogunk bevezetni és a folyamat a kiírástól a megvalósításig transzparens és ellenőrizhető lesz.  

LMP parlamenti frakció/os.mti.hu

 


 

h i r d e t é s