fbpx Csepelen nincs annál nagyobb sértés, mint ha valakit Németh Szilárd rokonának neveznek | CIVILHETES

h i r d e t é s

Csepelen nincs annál nagyobb sértés, mint ha valakit Németh Szilárd rokonának neveznek

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Csepelen nincs annál nagyobb sértés, mint ha valakit Németh Szilárd rokonának neveznek

2017. december 22. - 11:21

 

Most már hivatalos. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: b1.blog.hu

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere közleményben válaszolt a vádakra, miszerint gyanús, hogy minden kerületi köztéri szobor elkészítésével ugyanazt az alkotót bízzák meg. Méltatta Sárosi Tibor szobrász munkásságát, és egyben kijelentette: jogi lépéseket tesz, mert a baloldali média rokoni kapcsolatba hozta a művészt Németh Szilárddal.

Csepelen nagyon ritkán történik valami említésre méltó. Időnként elromlik ez-az, például a mentőállomás fűtése télen, és

Németh Szilárd átlagosan hetente felavat valamit.

De ez mind a napi rutin része. Nem csoda hát, hogy a polgármester, aki egyben saját sajtóosztályának vezetője is, komoly erőfeszítéseket tesz, hogy valahogy szem előtt maradhasson. Így, amikor szárnyra kapott a feltételezés, hogy Sárosi Tibor, Csepel udvari szobrásza azért kap annyi megrendelést, mert rokoni kapcsolatban áll Németh Szilárddal, a kerület vezetése teljes izgalomba jött: végre egy remek alkalom, hogy a világ halljon Csepelről, és egyben bizonyosságot is kapjon, hogy a XXI. kerület mennyire hűen szolgálja kenyéradó gazdáját, az ország vezetőjét.

Borbély Lénárd polgármester legott közleményt bocsájtott ki Hazugságot állított a balliberális média címmel, amely megjelent Csepel hivatalos honlapján és saját Facebook-oldalán is.

Borbély egyébként is kedveli ezt a műfajt, a néptájékoztatás fontos eszközének tartja, gyakran él is vele. Minden ilyen apró gyöngyszemben igyekszik kontrasztba állítani saját nagyszerű tetteit a Láthatatlan Ellenség ármányaival.Mivel Csepelen valóban nem sok minden történik,

nincs az a migráncs, aki ott vágyna letelepedni,

és Soros György sem látogatja a szigetet még álruhában sem,  ezért a helyi ellenség a kerület előző vezetése, akik már évek óta nincsenek hatalmon, de ártó szellemük továbbra is itt lebeg a Duna felett. Ők a “csepeli szocialisták”, akiket sosem neveznek nevükön, de nincs olyan polgármesteri nyilatkozat, ahol ne kerülne említésre az általuk okozott pusztítás.

Egy pályázati győzelemről szóló örömhír például így hangzik a csepeli vezetés sajtósainak megfogalmazásában:

Csepel a Fővárosi Közgyűlés TÉR_KÖZ pályázatán 500 millió forintot nyert a szocialisták idején elherdált napközis tábor rendbetételére.

A most kibocsájtott közlemény is leszögezi, hogy Sárosi Tibor egyik remekművét annak idején a gonosz csepeli szocialisták nem engedték méltó helyen felállítani. Emellett finom humorral emlékezik meg a “balliberális média” tollnokainak szakmai alkalmatlanságáról, kiemelve, hogy Sárosi családi kapcsolataiban mennyire tájékozatlanok.

A közleménnyel persze nem ez a baj. Hanem, hogy mindezekkel igyekszik elterelni a figyelmet arról, hogy az emlegetett szobrászművésszel nem az a legnagyobb probléma, hogy kinek a kicsodája, hanem az alábbi apróságok.

A. Valahogy folyton ő nyeri el a lehetőséget, hogy köztéri szobrot alkosson a kerületben.

Biztosan nincs más szobrász az egész szigeten. Vagy ha van is, dilettáns, semmi művészi érzéke, és képtelen egy szép keresztet összehozni. Esetleg szocialista. 

B. Kissé monotematikus.

A kerületben található főbb alkotásai egy Trianon-emlékmű, egy Wass Albert-szobor és az alig két hete felállított lakótelepi kőkereszt. Csepelen mostanában ugyan nem történik semmi, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem is történt. A kerületet valóban érintő történelmi eseményeknek azonban a nyilvános emlékezés szinte semmilyen teret nem ad. Ha valóban Sárosi Tibor az egyetlen, aki szobrot készít a környéken, akkor is lehetne tőle rendelni más témában is.

C. Nem kifejezetten anyagáron dolgozik.

Az advent első napjaiban felállított és rögtön fel is szentelt kőkereszt 4,2 millió forintjába került a csepeli polgároknak, és nemrég arról is értesülhettek, hogy hamarosan Regős Bendegúznak is szobra lesz a kerületben. 16 millóért.

A hülyének is megéri.
Mindenesetre, ahogy a  közlemény fogalmaz Sárosi Tibor és Németh Szilárd rokoni kapcsolatának feltételezéséről: “Az önkormányzat jó hírnevének megsértése miatt megtette a szükséges jogi lépéseket”.

Arról ugyan nem lehet pontosan tudni, milyen jogi lépések és jóvátételi módok számítanak alkalomhoz illőnek olyankor, ha valakiről azt állítják, hogy a rokona valaki másnak, pedig nem az. Nyilvános bocsánatkérés? Helyreigazító sajtóközlemény?

Elnézést, hogy azzal sértettük meg a Művész Urat, hogy rokoni kapcsolatba hoztuk Németh Szilárddal, beismerjük, hogy ez bántó.

Na jó, tényleg, belátjuk. Ennél nagyobb sértés nemigen létezik.

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek