h i r d e t é s

"Csőtörés helyett mondjuk azt, hogy hálózatfejlesztés"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Csőtörés helyett mondjuk azt, hogy hálózatfejlesztés"

2019. augusztus 28. - 12:38

 

Esztergomban bő egy hét alatt "hálózatfejlesztést" csináltak egy csőtörésből

Augusztus 21-én, szerda reggel csőtörés történt Esztergomban, a Kossuth Lajos és a Lőrinc utca kereszteződésénél. A csőrepedés tényéről elsőként a Régió TV Esztergom számolt be, amely hírt a hidlap.hu is átvette.

Augusztus 26-án készítettem fényképet arról, hogy a csőtörés helyszínén napok óta állnak a munkálatok, a jelzőlámpák működnek, a kanyaródósáv továbbra is használhatatlan és a gödör továbbra is gödör.


Esztergom, 2019. augusztus 26. hétfő 13:43

Két nappal később, augusztus 28-án a Hídlap már tagadja, hogy csőtörés történt volna. Azt írja az esztergomi lap,

"hálózatfejlesztés zajlik a Kossuth Lajos utcán".
"A vízmű szakemberei reggel óta dolgoznak a helyszínen: az érintett szakaszon felszedték a térkővet, majd egy szivattyút is üzembe helyeztek, mellyen az úttestre nyomták a vizet. "

Tényleg?

Egy, a lapunknak nyilatkozó vízügyi szakember elmondta, hogy tolózárat akkor szoktak cserélni, ha sérült vagy elavult a csőhálózat.

A történet szempontjából nem is lényeges, hogy csőtörés vagy hálózatfejlesztés zalik-e éppen. Az viszont mindeképpen elgondolkoztató, hogy egy ilyen forgalmas helyen miért nem lehet gyorsabban végezni egy ilyen rutinfeladattal, ha és amennyiben nincsen baj.

Nem valószínű, hogy az iskolakezdésre rendeződik a helyzet

A Hídlap megkeresésére az ÉDV Zrt. az alábbi tájékoztatást adta

Elmondták, hogy a kollégák az ominózus helyszínen hálózat fejlesztési munkálatokat végeznek, amely útbontással is jrát, hiszen két darab tolózárat és egyéb idomokat csak így tudtak kicserélni. Az augusztus 21-e óta tartó kivitelezéssel csütörtökön, vagyis augusztus 29-én végeznek.
“Jövő hét kedden, a másik oldalon is elvégezzük a szükséges felújításokat, ami szintén az útburkolat felbontásával fog járni. Ezek a munkálatok a rendszer átfogó fejlesztéseinek részei.” – olvasható a válaszlevélben.

A szolgáltató a honlapján arról tájékoztatja a lakosságot, hogy augusztus 29-én 12-16 óra között hibaelhárítási munkák miatt vízhiány lesz a Kossuth Lajos utca páratlan oldalán az Arany János utca-Lőrinc utca sarkáig, valamint a páros oldalon a Sissay köz-Lőrinc utca közötti szakaszon és a Széchenyi tér 21. és 25. ingatlanokon. A vízhiánnyal érintett területen lajtoskocsival biztosítják csütörtökön a vízellátást.

Az ÉDV Zrt. közleményét a város honlapján, az esztergom.hu oldalon is el lehet olvasni


 

h i r d e t é s