h i r d e t é s

Dániában egy szigetre száműznék a nem kívánatos bevándorlókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dániában egy szigetre száműznék a nem kívánatos bevándorlókat

2018. december 04. - 19:20

 

Dánia egy nehezen megközelíthető szigetre telepítené a nem szívesen látott bevándorlókat, ahol nincs semmi más, csak néhány laboratórium és egy krematórium. - írja a bumm.sk.

Forrás: wikipedia.hu

Az országban nem szívesen látott bevándorlókat Dánia egy nehezen megközelíthető szigetre telepítené. Lindholm szigetén csak laboratóriumok, hangárok és egy krematórium található.

Jelenlétük nemkívánatos Dániában, és ezt érezni fogják

– ezt írta Inger Stojberg migációügyi miniszter a Facebook-oldalára, miután pénteken a jobbközép kormány és a nacionalista Dán Néppárt megegyeztek abban, hogy bevándorlókat küldenek Lindholm szigetére.

Ezek az emberek olyan migránsok, akiket bűncselekmény miatt elítéltek, illetve a menedékkérelmüket ugyan elutasították, de valamilyen okból nem térhetnek vissza az anyaországukba. Ezek a migránsok ugyanis Dániában nem vállalhatnak munkát

– írja a New York Times.

A sziget, ahova ezeket a külföldieket száműznék, körülbelül három kilométerre található a szárazföldtől, két komppal lehet azt megközelíteni, és ebből az egyiket Virusnak hívják. Ha ez nem lenne elég: a kompok csak ritkán közlekednek Lindholmra. A Dán Néppárt egyik szóvivője, Martin Henriksen azt mondta egy helyi tévécsatornának, hogy igyekeznek a járatok számát tovább ritkítani.

Olyan kényelmetlenné és drágává fogjuk tenni, amennyire csak lehetséges

– fogalmazott.

A szigetre telepített lakóknak kötelességük lenne minden nap jelentést adniuk magukról, és amennyiben ezt elmulasztják, börtönbüntetést kapnak. A következő négy évben összesen 115 millió dollárnak megfelelő összeget fognak a szigeten a migránsok befogadására alkalmas infrastruktúra fejlesztésére fordítani, a telepítéseket 2021-től kezdenék meg.

A tárgyalásokat vezető pénzügyiminiszter, Kristian Jensen kiemelte, hogy a sziget nem lesz egyenlő egy börtönnel, de bentlakásos lesz: akit egyszer oda helyeznek, annak kötelező lesz a továbbiakban a szigeten aludnia. 

bumm.sk


 

h i r d e t é s