h i r d e t é s

Dél-Afrikában készül Tokióra a magyar világbajnok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dél-Afrikában készül Tokióra a magyar világbajnok

2019. március 14. - 09:52

 

A 2014-es moszkvai világbajnokságon Takács Kincsővel C2 500 méteren világbajnoki címet szerző Lakatos Zsanett idei egyik legnagyobb célkitűzése, hogy kvótát szerezzen a 2020-as tokiói olimpiára.

A Prémium Média & Sport Management 24 éves támogatott kenusa minden erejével arra készül Dél-Afrikában, hogy ott lehessen jövőre az ötkarikás játékokon.

Gőzerővel készül a jövő évi olimpián való részvételre a 2014-es moszkvai vb aranyérmese, a kétszeres maratoni világbajnok és háromszoros Európa-bajnok Lakatos Zsanett.

A magyar kajak-kenu sport egyik legígéretesebb tehetsége jelenleg a világ másik felén, a dél-afrikai Pretoria környékén edz egy víztározónál, ami már egy magaslati tábornak számít.

A tavaszi tábort már három éve itt teljesítem, mi ezt hívjuk meleg vízi tábornak. Február végén kezdtük újra az evezést, a vízi munkát.

Szerencsére már otthon is tudtunk evezni de az időjárásnak köszönhetően, mivel sajnos az mostanság elég hektikus, ilyenkor el szoktunk jönni Dél-Afrikába, ahol jobban kiszámítható az idő

 - mondta Lakatos Zsanett.

Az élsportoló elmondta, hogy szeret a kontinensre járni, mert minden adott ahhoz, hogy a lehető legjobban készüljenek ugyanis teljes ellátásban részesülnek, így tényleg csak az edzésre kell koncentrálnia.

Hétvégén számára a pihenés a főszerep, illetve ilyenkor az országra jellemző programokat is beiktatnak, mint például egy szafari túra.

Lakatos Zsanett számára idén a legnagyobb kihívás a szegedi világbajnokságon való részvétel, illetve a kvótaszerzés a 2020-as tokiói olimpiára.

Most három hetet töltök itt Dél-Afrikában, majd otthon folytatom a felkészülést. Májusban kezdődnek a rangsorolók, majd jönnek a válogatók, a világkupák és augusztus végén a világbajnokságok

 – fogalmazott a kenus.

Érzése szerint a téli alapozás jól sikerül, jó erőben érzi magát. Dél-Afrikában csak az edzőjével, Martinkó Gáborral van, így tényleg minden figyelem rá szegődik. Közös céljuk a tokiói olimpiára való kvótaszerzés, és ez elől semmi nem veheti el a figyelmüket.


 

h i r d e t é s