h i r d e t é s

Dél-amerikai drogkartell is beszállt a magyarországi cigicsempészetbe

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Dél-amerikai drogkartell is beszállt a magyarországi cigicsempészetbe

2016. június 02. - 08:33
1 komment

 

A cigaretták Ukrajnából Magyarországra csempészésében egy dél-amerikai drogkartellnek is volt érdekeltsége - közölte a NAV.

A kép illusztráció! - Forrás: madosz.hu

Egy dél-amerikai drogkartell is pénzelte az Ukrajnából Magyarországra történő cigarettacsempészetet - írta csütörtökön a Magyar Idők.

Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője azt közölte a lappal, hogy az ukrán-magyar határszakasz térségében bűnszervezetek működnek, amelyek felosztották ugyan a területet, de rendszeresek közöttük az összetűzések. A NAV nagy erőket mozgósít az illegális folyamatok megszüntetéséért, az utóbbi időben több bűnbandát is sikerült lebuktatni. Az egyik ilyen alkalommal kiderült, hogy dél-amerikai drogkartell is részt vett az ukrán-magyar határszakasz cigarettacsempészetének pénzelésében.

A NAV adatai szerint az idei év első négy hónapjában rekord mértékű csempésztett cigarettát foglaltak le: január eleje és április vége között a NAV több mint 154 millió szál illegális cigarettát vont ki a feketepiacról, emellett majdnem 100 tonna fogyasztási dohány is szerepelt a lefoglalásról szóló hivatalos kimutatásban. A tételek együttes értéke meghaladta az ötmilliárd forintot. Ehhez képest tavaly egész évben 43 millió szál cigarettát foglaltak le.

A szóvivő elmondta még, hogy a felderítés, a bizonyítékok összegyűjtése, egy-egy csoport felszámolása akár 9-12 hónapig is eltarthat, de a lekapcsolt banda helyét általában gyorsabban veszi át új bűnszervezet. Egy konkrét esetben ehhez elég volt csupán két nap - olvasható a Magyar Időkben. (MTI)


 

h i r d e t é s