h i r d e t é s

Díjat nyert a Procter&Gamble az első Fenntarthatóság Szimbóluma versenyen

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Díjat nyert a Procter&Gamble az első Fenntarthatóság Szimbóluma versenyen

2020. szeptember 24. - 15:27

 

Termék és szolgáltatás kategóriában díjazták a Procter&Gamble Ariel POD termékét a Trade Magazin Fenntarthatóság Szimbóluma versenyén. A szakmai díjat a Business Days 2020 konferencia keretében megrendezett ünnepélyes díjátadón Gabriel Makki, Közép-Európai értékesítési igazgató vette át tegnap délután.

A Trade magazin idén először hirdette meg a Fenntarthatóság Szimbóluma pályázatot, amelynek célja, hogy évente minél több olyan sikeres projektet mutasson be, amelyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő eléréséhez. A meghirdetett vállalati és márkakategóriákba összesen 23 pályázat érkezett, amelyet a szakmai zsűri online értékelt. A Procter&Gamble az Ariel POD márkájával pályázott, és a termék/szolgáltatás kategóriában elnyerte a fenntarthatósági szakmai díjat. A nyertes pályázat bemutatta a termék gyártásának és fogyasztói felhasználásának jelentős szerepét a termék ökológiai lábnyomának tekintetében.

Ariel POD: hatékony mosókapszula és energiatakarékosság a mosókonyhában

A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően az Ariel POD mosókapszula már 30 fokon is kiváló mosási eredményt mutat. Az Energy Saving Trust kutatás szerint a 40 fok helyett 30 fokon történő mosás 57%-os energiamegtakarítást eredményez, a hideg vízben történő mosás pedig hozzájárul a mosott ruhák formájának és színének megőrzéséhez, hosszabb élettartamához is.

"A termék teljes életciklusának közel 75%-a a fogyasztói oldalon van, így gyártóként célunk, hogy a háztartásokban segítsük megvalósítani a hatékony és energiatakarékos mosást. Az Ariel POD ebben nyújt segítséget." – mondta Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője. – "A körkörös gazdaság egyik élharcosaként minden szempontot figyelembe veszünk, ami befolyásolja a termék ökolábnyomát, így a levegőszennyezés, a vízfelhasználás és hulladékcsökkentés, a gyártói, fogyasztói és újrafelhasználás során is folyamatosan fejlesztünk."


Krubl Yvette, kommunikációs vezető és Gabriel Makki, Közép-Európai értékesítési igazgató

A termék ökológiai lábnyomát tekintve hatalmas szerepe van a fogyasztói felhasználásnak, amely a vállalatok részéről folyamatos termékfejlesztést igényel. Az Ariel POD-ban elhelyezett zselé már alacsony hőmérsékleten gyorsan feloldódik, az Ariel Cool Clean technológiának köszönhetően a mosókapszula így már 30 fokos vízben is eléri a kívánt mosási hatást. A vállalat ezzel elérte egyik 2020-ra kitűzött európai célját, azaz a csökkentett mosási hőmérséklet és a rövidebb mosási ciklus eredményeképpen 70 százalékkal energiatakarékosabbá váltak a mosógéppel végzett mosások.

Ökolábnyom a gyártás szempontjából

Az Ariel POD mosókapszulák alapanyaga 50%-ban megújuló a purclean-nek köszönhetően csomagolása 20%-kal csökkentett, a felhasznált műanyagoknak egynegyede újrafelhasznált műanyagból származik, a teljes csomagolás pedig 90%-ban újrafelhasználható. A POD egyik legnagyobb előnye, hogy kétszeresen koncentrált termék, így fele akkora súlya van, aminek köszönhetően 15%-kal kevesebb szállítójármű rója az utakat, a raktározás hatékonyabb, és kevesebb energiafelhasználást igényel. A termék gyártása olyan üzemben történik, amely nulla gyártási hulladékot küld a hulladéklerakókba és 100%-ban megújuló energiát használ, amelynek eredményeképpen a CO2 kibocsátás 50%-kal csökkent. A gyártóüzem a termék előállításához 20%-kal kevesebb vizet használ fel.

"Célunk, hogy világszerte 98%-ban az összes folyékony mosószert 75ml vagy annál kisebb kiszerelésű koncentrált termékekbe sűrítsük, valamint, hogy mosószer termékeink 100%-ban megújuló vagy újrafelhasznált alapanyagokból készüljenek. – tette hozzá a kommunikációs vezető. – Ezt csakis a körkörös gazdaságot maximálisan követve lehet megvalósítani. A körkörös gazdaság a Föld erőforrásait hatékonyan és fenntartható módon használja – a szemetet termelő társadalomtól elmozdul az újrahasználás, újrahasznosítás és a lebomló anyagok használata irányába. Az Ariel POD igazi innováció, hiszen a termék teljes életciklusában minden elemében sikerült fenntarthatóbbá válni, mind a gyártás, a logisztika, és a legnagyobb súlyt jelentő fogyasztói oldalon is. Természetesen az innovációk nem állnak meg, és idén várható a nagyobb méretű termékek új csomagolása, amivel az egy POD-ra jutó csomagolás 75%-kal fog csökkenni."


 

Kommentek

h i r d e t é s