h i r d e t é s

Dolgozik az új városvezetés Józsefvárosban, esnek ki a csontvázak a szekrényekből

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Dolgozik az új városvezetés Józsefvárosban, esnek ki a csontvázak a szekrényekből

2019. november 25. - 12:13

 

Összébb kell, hogy húzza az önkormányzat nadrágszíját az új józsefvárosi polgármesternek, így például az eddigi 13. havi bér megadása megváltozik. - írja a propeller.hu.

Illusztráció: Pikó András/Facebook

Pikó András, Józsefváros új polgármestere adott interjút a hvg.hu-nak, amelyből sok érdekes részlet kiderült arról, hogy is ment az átadás-átvétel a kerületnél az őszi önkormányzati választáson elért ellenzéki-civil győzelem után.

Dolgozik az új városvezetés Józsefvárosban, esnek ki a csontvázak a szekrényekből

Pikó szerint azt lehet gyanítani, hogy több önkormányzati cég leginkább kifizetőhelyként működhetett:

Az biztos, hogy ez egy átpolitizált működésű önkormányzati hivatal volt, és ez a két cég működésén is érezhető volt: a vagyongazdálkodást és a városüzemeltetést összevonták egy nagy holdingba, megdupláztak állásokat, funkciókat, messziről szaglott, hogy egyfajta kifizetőhelyként használják, a szakmai munka kárára.

A kommunikáció sem volt egyszerű, a Józsefváros újságnál pedig olyanok történtek, amik szerint már felvetik a feljelentés lehetőségét is.

Az összes számítógépről letörölték az adatokat. Feltételezhető, hogy winchestert is elvittek. Önmagában már ez is felháborító, de amit személyesen is nehezen viselek, hogy megfosztottak bennünket a kommunikációs lehetőségünktől. Nagyon sokáig nem fértünk hozzá az önkormányzati honlaphoz, mert nem tudtuk a belépési kódot.

A Facebook-oldalunkat konkrétan eltulajdonították úgy, hogy a korábbi adminok átnevezték a Józsefváros oldalt, most a Facebook közép-európai központjánál próbáljuk elérni, hogy visszakapjuk. Ezek felvetik a bűncselekmény lehetőségét, ügyvédek dolgoznak az ügyön, valószínűleg feljelentést fogunk tenni.

Pikó az interjúban elmondta, vannak olyan házak a kerületben, amelyeket kívülről ugyan rendbe tett az előző vezetés, ám belül a falban szétrohadtak a gázcsövek, így ott még kétséges a fűtés. Ehhez is jól jönne, ha tudnák használni az önkormányzati Facebook-oldalt.

Józsefváros költségvetésének áttekintésére Pikóék Atkári Jánost kérték fel, aki már a Demszky-érában is dolgozott főpolgármester-helyettesként.

Arra is kitért az interjúban, hogy az eddig a szociális szférában dolgozóknak – szociális munkások, bölcsődei gondozók – adott év végi, 13. havi bér az eddigi formájában megszűnik, helyette máshogy fogják adni a juttatást. 

Próbálunk takarékosan működni, egy csomó mindenre nem költeni, amire korábban futotta. Nyilvánvaló, sokkal népszerűbb polgármester lennék, ha azt mondanám, ahogy tavaly, úgy idén is lesz 13. havi fizetés az önkormányzat bölcsődéiben, óvodáiban vagy a rendelőintézetében.

Az, amit most adunk nekik, nem 13. havi fizetés lesz, hanem egy olyan elismerés az egész éves munkájukért, amit megérdemelnek. Ezért még idén megpróbálok eljutni minden érintett helyre, hogy személyesen indokolhassam meg számukra a döntést.

Az ezzel kapcsolatos elképzeléseket egyébként a Facebookon bővebben is kifejtette egy v asárnapi posztjában. Ott arról írt, hogy a legszegényebbek számára még emelni is akarnak ezen a juttatáson, de ketté kell bontaniuk.

Pikó András polgármester arra is kitért a hvg.hu-nak adott interjúban, hogy néha elképesztő összegek mentek el az előző fideszes vezetés alatt olyan dolgokra, melyeket olcsóbban is meg lehetett volna oldani.

Kommunikációra, PR-ra összesen 300 millió forintot költöttek egy évben, ezt én elfogadhatatlannak tartom, ez egészen biztosan kevesebb lesz. És tudok még mondani néhány ilyen tételt: ilyen a gépjárműparkunk működése, fenntartása: volt olyan vezető, aki személyes célokra is használt egy önkormányzati autót, és hivatali gépkocsija is volt.

Aztán nagyon sokat, 30-50 milliós tételeket költöttek reprezentációra, kommunikációra vagy propagandára és ügyvédekre

- mondta el a lapnak.

propeller.hu


 

h i r d e t é s