h i r d e t é s

Egekben az osztrák munkanélküliség, egyre több magyart rúgnak ki

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Egekben az osztrák munkanélküliség, egyre több magyart rúgnak ki

2021. január 11. - 18:03

 

A háború utáni Ausztria történelmében most fordul elő először, hogy a munkanélküliek száma télen meghaladja a félmilliót – írja az enyugat az osztrák szövetségi munkaügyi minisztérium közleménye nyomán. 

A kép illusztráció! - Forrás: Bayside Group

Johannes Kopf, az osztrák munkaügyi hivatal, az AMS vezetője szerint a tavalyi adatokhoz képest a turisztikai ágazatban jelenleg megduplázódott a munkanélküliek száma.

Ennek legfőbb oka a koronavírus-járvány, a helyzet pedig kihat a magyar munkavállalókra, akik közül sokan már tavaly elveszítették munkájukat, idén pedig még el sem kezdhették. Jellemző, hogy a síparadicsomok 2020. kora márciusban, még a szezon közepén bezártak, idén pedig csak részlegesen vagy egyáltalán nem üzemelnek a síterepek.

Az osztrák járványhelyzet súlyosbodása miatt a korlátozások legalább e hónap végéig maradnak, és ez újabb leépítéseket, elbocsátásokat eredményezhet. A járványnak tudható be, hogy ha egy magyar munkavállaló átlépi az osztrák határt, negatív teszt vagy oltás hiányában kötelezően tíznapos karanténba kell vonulnia, aminek költségeit magának a munkavállalónak kell állnia.

enyugat.hu / index.hu / atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s