h i r d e t é s

Egy 65 éves kíván szegénységben eltöltött öregkori éveket a kormáynak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy 65 éves kíván szegénységben eltöltött öregkori éveket a kormáynak

2017. február 08. - 18:57

 

Egy 65 éves kíván szegénységben eltöltött öregkori éveket a mai kormány tagoknak, plusz Ádernak, plusz Kövérnek!

 

Mivel betöltött 65. évvel rendelkezem, ezért kénytelen voltam szembenézni azzal az egyszerű ténnyel, amivel utoljára a 18. születésnapom után, akkor volt olyan, hogy egyszeriben minden megváltozik!
18 évesen büntethetővé váltam, bevittek katonának, magáztak, munkát kaptam, tanulhattam és a sort hosszan folytathatnám az akkor fennálló rendszertől függetlenül.
A 65. születésnapom után legalább ilyen gyökeresen változik a helyzetem, például: most már sértődés nélkül lehetek vén hülye. 

Magam diagnosztizálhatom a betegségemet vagy betegségeimet. A megváltozott életem és maga a diagnosztizálás a víz körül fog forogni: ha sokat iszom, cukros vagyok, ha nem tudom tartani, prosztatás, ha nem találom, Alzheimeres, ha nem tudok elmenni érte, akkor sclerosis multiplexes, ha kilötyögtetem, Parkinsonos, és bizonyára, ha orvos lennék, még sokáig tudnám folytatni. 
Azonban ha kórházba kerülök, egy dolog együtt jár ezekkel a betegségekkel: az, hogy jogosult leszek egy simogatásra a nővérkétől és egy imára - még ha ateista is vagyok – a tisztelendő úrtól. 
Orvos azonban csak rendkívüli esetben jár, mert a születésnapomon átalakulok költségtényezővé!

Bevételt tőlem már nem remélnek, az általam befizetett egészségügyi járulék és nyugdíjjárulék régen el lett költve, (emiatt még veszélyes is lehetek, mert megkérdezhetem, hogy mire), a nyugdíjam meg ki kell fizetni, és sajnos az átlagnál nagyobb az esélyem a betegségre is!

Ezért azt hallom, hogy a kormány általános hangulatjavító változtatásokat tervez a nyugdíjasok körében!

Ezek egyik kiemelkedő eleme lehet, hogy megszüntetnek mindent, ami ingyenes. Minek utazzanak a nyugdíjasok ingyen, mikor a helyi közlekedés minden városban veszteséges. A múzeumok látogatásáért is fizessenek, ami egyébiránt rendben is lenne, ha a ma nyugdíjas pedagógusai nem éhbéren lettek volna foglalkoztatva, akkor bele is férne a jegyár kifizetése.

A másik fontos elem, hogy a nyugdíjasok fizessék meg az egészségügyi ellátás rájuk eső részét. Hát erre mondom azt, hogy nektek bizonyára nem volt anyátok, mert ha lett volna, egy ilyen hülye gyereket, akinek ez eszébe jutott, sosem szült volna meg! Több mint negyven évig fizettük a járulékot, amikor még egészségesek voltunk, kórházat, vagy egészségügyi intézményt alig láttunk, most meg vénségünkre még egyszer ki akarják fizettetni azt a semmit, amit itthon ellátás címén lehet kapni!

A harmadik fontos eleme lesz az intézkedésnek, hogy járulékfizetés alapján rangsorolják a sürgősségi ellátás során a betegeket: akiben nincs fizetési potenciál, azoknak csak kézsimogatás jár, ha találkoznak egy nővérrel, plusz az engedélyezett öngyógyítás és a természetgyógyászat! Amennyiben egymást tudják műteni, helyet biztosítanak nekik, ami nem probléma, mert bármelyik kórterem van olyan fertőzött, mint a műtő!
Na, azért mi még jól jártunk, mert kaptunk is valamit, meg éltünk is valamennyit, de a mai fiatalok mindent négyszer fognak fizetni, anélkül, hogy reményük lenne arra, hogy kapnak is valamit!


 

h i r d e t é s