h i r d e t é s

Egy átlagkereső 15 ezer év alatt keresne meg annyit, amennyit az állam egyetlen év alatt költött el propagandára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy átlagkereső 15 ezer év alatt keresne meg annyit, amennyit az állam egyetlen év alatt költött el propagandára

2019. augusztus 15. - 14:31

 

Egy év alatt 65 milliárd forintot költöttek kommunikációs tevékenységre különböző állami szervezetek és vállalatok, írja a G7. 

Orbán Viktor a Kossuth rádióban térít - Forrás: MTI

Ez a korábban célként kijelölt összeg közel két és félszerese, ilyen mértékben még soha nem szaladtak meg a propagandára szánt kiadások. Csak a Miniszterelnöki Kabinetiroda 12 hónap alatt közel 35 milliárd forintot költött el, derül ki a lap összesítéséből. 

A kormányzati kommunikációra költött pénzt a Nemzeti Kommunikációs Hivatal életre hívásával próbálták megregulázni, azonban a célként belőtt 25 milliárdos keret hamar elfogyott, viszont hála egy kikötésnek ezt két alkalommal közbeszerzés nélkül fel lehetett tölteni újabb 25 milliárddal, így a három évre szánt 75 milliárdot már 2018-ban, alig több mint másfél év alatt sikerült elkölteni, írja a G7. 

Ekkor a keretösszeget 30 milliárdra növelték, amit szintén kétszer újra lehet tölteni, így a teljes elméletileg elkölthető összeg 90 milliárdra nőtt, amiből 30 milliárd már a tavalyi év második felében elment, a második harminc milliárdot pedig még a 2019-es év első öt hónapjában sikerült kimeríteni. Most éppen a harmadik harminc milliárdot élik fel az állami cégek és szervezetek kommunikáció céljából, tehát csak az elmúlt 14 hónap alatt 75 milliárd forintot költöttek el. 

A legtöbb pénzt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda égette el, többek között a kék Soros Györgyös plakátokra, a kabinetiroda egymaga közel annyit költött, mint a többiek összesen. (index.hu)

 

65000000000, az mennyi?

Tegyük fel, hogy Önnek megvan a havi átlagfizetés, amely a KSH 2019. január-májusi statisztikája alapján 356900 forint. A kormány olyan hatalmas összeget költött el egy év alatt kommunikációs tevékenységre, hogy ez Önnek több mint 15 ezer év alatt jönne össze, persze csak akkor, ha sosem költene el egyetlen fillért sem a fizetéséből...


 

h i r d e t é s