h i r d e t é s

Egy fővárosi piacra csapott le a NAV

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Egy fővárosi piacra csapott le a NAV

2015. november 12. - 11:02
0 komment

 

Elözönlötték az adóhatóság revizorai az egyik fővárosi piacot. Ki nem találná, mekkorát nőtt aznap a bevétel a bevallotthoz képest.

Fotó: privatbankar.hu

Lecsapott a NAV

Egy nagy forgalmú fővárosi piacon ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhital (NAV) több mint 180 online pénztárgépet - írja a privatbankar.hu. Kiszámolták az adott terület átlagos napi bevételét és kibocsátott nyugtaszámát, majd ezt követően a revizorok egy hónapvégi hétköznap és egy hétvégi napon ellenőrzéseket végeztek a piacon. A piac kereskedőit azért vizsgálta az adóhatóság, mert korábban többüknél bevétel-eltitkolást tapasztalt - áll a közleményükben.

Megdöbbentő eredmény

Az ellenőrzés után a kibocsátott nyugták száma és a beütött bevétel átlaga jóval meghaladta a korábbi átlagot, pedig az ellenőrzések egy elég lapos időszakban zajlottak, amikor nagy volt a pangás. Az eredmény számokban pedig, a hétköznapokon 45 százalékkal, a hétvégén pedig 73 százalékkal növekedtek a kiállított nyugták száma. A napi bevétel pedig mintegy 30 százalékkal (napi 4,5 millió forinttal), illetve 49 százalékkal (napi 8,3 millió forinttal) emelkedett - jelentette a NAV.

 

privatbankar.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s