h i r d e t é s

Egy háromgyerekes család elől nyúlta le az önkormányzati lakást a jászberényi polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy háromgyerekes család elől nyúlta le az önkormányzati lakást a jászberényi polgármester

2017. február 14. - 12:30

 

A jászberényi önkormányzat 2015-ben írt ki pályázatot a 84 négyzetméteres lakásra, ahol a lakbér és rezsi együtt havi 55 ezer forint. Ezt pályázta meg akkor egy háromgyerekes család, ahogy a helyi polgármester is, írja a Magyar Nemzet.

A család akkori lakásának falai penészedni kezdtek, ezért költöztek volna, de az általuk felajánlott összeg kevés volt, Szabó Tamás nyert, mivel egy havi kaucióval többet ajánlott.

Az azóta megszűnt Népszabadság korábban megírta, hogy a képviselő-testület által is látott okmányokban a következő címben szerepelt a polgármester: „2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban”.

Szabó Tamás párttársa, Juhász Dániel 2015-ben levelet is írt a polgármesternek:

– Szerintem nem szerencsés egy általad polgármesteri hatáskörben kiírt lakásbérleti pályázaton elindulni, majd jobb anyagi helyzetedből szinte automatikusan következően véletlenül picit jobb ajánlattal nyerned. Szerintem ezt helytelenítik a választóink, és helyteleníti a pártközösségünk. Árt neked, a polgármesteri tisztségnek, és árt a Fidesznek – írta.

Az anya is mesélt helyzetükről:

– Azóta sem kaptunk semmilyen segítséget az önkormányzattól – mondta az azóta elvált nő, aki így – egészségügyis fizetéséből – már egyedül neveli három gyerekét.

Azt is elmondta, hogy a pletykák ellenére semmilyen támogatást nem kaptak, magánszemélytől bérlik a lakásukat, drágábban. Mindössze egyetlen levél érkezett hozzájuk a lakással kapcsolatban, amiben közölték, nem ők nyerték a pályázatot. (borsonline.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s