h i r d e t é s

Egy kitalált országon pörög az internet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy kitalált országon pörög az internet

2022. november 14. - 07:13

Már minisztériuma, himnusza, valamint kormánya is van, és megjelentek a nagy világmárkák is

A piros nyíl mutatja Listenbourg helyét a térképen

Nem kellett túl sok idő ahhoz, hogy egy photoshoppal megrajzolt térkép alapján létrejöjjön egy új ország, Listenbourg. Az RTL hosszú cikkben vette végig, hogyan alakult ki egyre nagyobb felhajtás a fiktív ország körül.

Az egész úgy indult, hogy egy Twitter-felhasználó viccelődni akart az amerikaiak hiányos földrajzi ismeretein, ezért egy térképre rárajzolt egy olyan országot is Portugália és Spanyolország mellé, ami nem létezik.

Egy másik felhasználó hozzáfűzte, hogy „Ki ne ismerné Listenbourgot?”, majd erre mások csomó olyan képet és videót tettek közzé (viccből), ami Listenbourgot ábrázolja. Volt olyan, aki megírta az ország történelmét, és egy – azóta törölt – Wikipédia-oldalt is létrehoztak neki, sőt, himnusza is lett.

A folyamatra sok szervezet és világmárka is ráerősített, a sok netes hülyeségbe beszálló Ryanair például közölte, hogy hamarosan új központot nyitnak Listenbourgban. Azóta szimfonikus zenekara, bankja, meteorológiai szolgálata és kormánya is lett a fiktív államnak. (Telex)

Címkék: 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky