h i r d e t é s

Egy pest-megyei kisvárosban szeretnének a legtöbben „zöldülni”

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy pest-megyei kisvárosban szeretnének a legtöbben „zöldülni”

2018. szeptember 28. - 20:22

 

Még tart a P&G és az Aldi közös jótékonysági programja.

Illusztráció: nlcafe.hu

Szeptember 30-ig még bárki csatlakozhat a Procter&Gamble és az ALDI közös, „iskolazöldítő” jótékonysági programjához, amelynek keretében egy kiválasztott magyar iskola környezetbarát felújításban részesül. Az országos kezdeményezésben bárki részt vehet, aki legalább egy P&G terméket vásárol az ország bármelyik ALDI üzletében, valamint regisztrál a program weboldalán (www.zoldebbiskolat.hu). Az augusztus 19. és szeptember 30. között zajló program nyertes iskolája 3,5 millió forint értékű támogatást kap az iskola zöldebbé tételére.

A Zöldebb iskolát! nevű kampány célja, hogy egy élhetőbb, zöldebb környezetet teremtsenek a gyerekek számára, ahol öröm játszani és tanulni is. Ez a kezdeményezés összhangban van a vállalat fő törekvéseivel, amelyek többek között a fiatalabb generációkra való odafigyelés, a felelős fogyasztói magatartás szorgalmazása és a környezet elkötelezett védelme. Az iskolazöldítő program nemcsak az iskolás gyerekek, szüleik és tanáraik tudatosságát kívánja növelni a környezetvédelem terén, hanem cselekvésre is ösztönzi a fogyasztókat, bevonva ezzel őket is a közös ügybe. 

A program a hét végéig tart, és a jelen pillanatban dobogós helyen álló iskolák között alig 20 szavazatnyi a különbség, így vasárnapig még minden iskola izgulhat a fődíjért. A jelenleg első helyen álló pest-megyei iskola csupán néhány szavazattal vezet, ami könnyen behozható, így a szervezők arra buzdítanak, hogy aki iskolája zöldítésére vágyik, ne habozzon, még mindig nem késő csatlakozni.

A jótékonysági program mellé állt Görög Zita, magyar modell, színésznő és televíziós műsorvezető is, aki elhivatott környezetvédő és felelősen gondolkodó édesanya.

Nagyon örülök, hogy gyermekeink egyre inkább környezettudatos szemléletet tanulnak. Sok a teendő, ezért örömmel csatlakozom minden olyan kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően élhetőbbé válhat a világunk, így most a P&G és az ALDI programjához is, hiszen segítségükkel egy újabb iskola teremthet zöldebb környezetet. Nem is gondolnánk ugyanis, mennyi mindennel lehet segíteni a környezetvédelmet már az iskolában is. Íme néhány ötlet:

  1. Ha van az iskolának kerékpártárolója, járjatok minél többen biciklivel suliba, ezzel is óvva a levegő tisztaságát!
  2. Ha van hely rá, alakítsatok ki az udvaron veteményeskertet vagy füves területet!
  3. Építsetek komposztálót az iskolaudvarba, hasznosítsátok a levélhulladékot!
  4. Használjatok energiatakarékos fényforrásokat, és rendszeresen portalanítsátok a lámpákat! A lerakódó por akár 50%-kal is csökkentheti a lámpafény intenzitását.
  5. Mindig zárjátok el a csöpögő csapokat a mosdókban! Egyetlen csöpögő csap naponta több liter vízveszteséget okozhat, ezért az iskolákban különösen fontos, hogy ellenőrizzük, minden csapot jól elzártunk-e!

A játék menete és a program részletei


 

h i r d e t é s