h i r d e t é s

Egy törvénymódosítás miatt lehet, hogy soha többé nem láthatjuk például Mészáros Lőrincet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy törvénymódosítás miatt lehet, hogy soha többé nem láthatjuk például Mészáros Lőrincet

2022. június 24. - 05:55

Aki nyilvános- vagy tömegrendezvényen vesz részt, az hozzájárul, hogy róla képek, videók készüljenek, és ezeket közzétegyék. Egy módosítás értelmében a jövőben ez alól kivétel lesz, ha ott van a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök, ilyen esetben a többi résztvevő kérheti, hogy őt tegyék felismerhetetlenné. - írja a hvg.hu

A kép illusztráció! - Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A kormány a 2023-as központi költségvetést megalapozó salátatörvénybe dugta el ezt a jogszabály-módosítást. Az új előírás a nyilvános eseményekre is vonatkozna.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a miniszterelnök és a köztársasági elnök „számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg, a róluk készült felvételeken számos személy látható velük egyidejűleg”.

A Polgári törvénykönyv módosítása után közszereplőnek nem számító személyek – írja a Hvg.hu –, például a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc vagy Adnan Polat vállalkozók kérhetik, hogy a közös eseményen készült képekről, videókról blőrözzék ki őket, tegyék a képmásukat felismerhetetlenné. (444.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s