h i r d e t é s

Egyszer már felsült a propaganda a hazugsággal, most újra tolják

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyszer már felsült a propaganda a hazugsággal, most újra tolják

2018. október 02. - 18:59

 

A permanens háborúban nem meglepő, hogy a kormány igyekszik fenntartani a félelmet a polgárokban, miközben eljátsza, hogy a fenekedő veszedelmet csak ő képes elhárítani. Ami meglepőbb: egyszer már alaposan lejárat hazugsággal próbálkoznak újra. - írja a b1.blog.hu.

Kocsis Máté, a Fidesz újdonsült verőembere nyilatkozta a minap: 

brutális támadásokkal kell szembenéznie Magyarországnak a jövő tavaszi európai parlamenti választásokig. A "Soros-hálózat" utcai provokációkkal és megmozdulásokkal készülhet az ellenzéki pártokon is keresztül.

Értjük, de mintha kicsit ismerős lenne a szöveg.

Forró ősz vár ránk, különösképp, mivel közelednek a választások

– ezt már Orbán Viktor nyilatkoztatta ki.

Pontosabban: még.

Ugyanis tavaly ilyenkor épp ugyan ez a lemez ment a kormány propaganda felületein, és ezt szajkózták a mindenki megmondók is. Volt akkor sorosista kiképzőtábor, ahol utcai harcra és bomlasztásra képzik ki állítólag a civileket, akik aztán – ha kell – fegyverrel foglalják el a hazát gazdáiknak.

Az akkori rémisztgetésekről aztán kiderült – ahogy a kormányzat ellenségiről szokott –, hogy nem más, mint virtuális ellenség ellen vívott árnyékháború. A tavaly ősz – már Magyar viszonyok között – normálisan telt. Senki nem gyújtotta fel a… nos, semmit sem. Nem volt forró az ősz, nem voltak utcai zavargások. Egyszerűen bebizonyosodott, hogy bármikor hajlandó alaptalan félelmet kelteni a polgárokban Orbán és az állampárt, csak azért, hogy megőrizze hatalmát.

Mondanunk sem kell: a mostani ősszel és a kormányzati jóslatokkal sem lesz másképp, mint korábban. A cél pedig most is ugyan az: láthatatlan ellenségtől remegve a Fidesz EP-listájára húzza mindenki az x-et. És akkor hip-hop elmúlik a veszély.

Az a veszély, amelyet a kormány teremt.

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s