h i r d e t é s

Élethalálharcot vív az a férfi, aki koronavírustesztért könyörgött, de nem kapta meg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Élethalálharcot vív az a férfi, aki koronavírustesztért könyörgött, de nem kapta meg

2020. november 29. - 13:08

 

A hatvani kórház intenzív osztályán lélegeztetőgépre kötve fekszik az a 45 éves cukorbetegséggel és magas vérnyomással élő férfi, aki bár múlt héten kérte háziorvosát, hogy teszteljék le koronavírusra, ezt végül nem teljesítette.

Forrás: RTL Klub / rtl.hu

Az RTL Klub Híradójának a szerencsétlenül járt férfi sógora elmondta, a férfi a kockázati csoporthoz tartozik, korábban ugyanis már átesett két agyvérzésen is. Az érintett hőemelkedés és hirtelen jelentkező rossz közérzet miatt látogatta meg háziorvosát.

Mivel ezek a tünetek nem feleltek meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ által a koronavírus-tesztelés megrendeléséhez kiadott protokollnak, ezért az orvos nem kért PCR-tesztet, helyette antibiotikumos és fájdalomcsillapítós kúrát alkalmazott.

A férfi állapota a gyógyszerek ellenére tovább romlott, és hiába próbálták kihívni a mentőket, folyamatosan a 39-40 Celsius-fok körüli lázának enyhítésére kaptak tanácsokat.

Hétvégén végül eszméletét vesztette a beteg, így a háziorvos hívására a mentők elszállították a kórházba, ahol azonnal lélegeztetőgépre helyezték. A klinikán elvégzett koronavírusteszt pozitív lett, a család azóta csak annyit tud a férfiról, hogy mindkét tüdeje összeomlott és válságos állapotban van.

A háziorvos a Blikknek adott nyilatkozatában elmondta, ő csak az eljárásokat követte, hőemelkedésre pedig nem kérhetett tesztet. Az RTL Klub megkeresett egy másik háziorvost is, Fodor Ferencet, aki úgy gondolja, hogy azoknál, akik cukorbetegséggel vagy magas vérnyomással élnek, érdemes lenne már az enyhébb tünetek esetén is elvégezni e koronavírustesztet, ezáltal ugyanis még időben megakadályozhatnák a szimptómák súlyosbodását. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s