h i r d e t é s

Elfogyott a türelem: demonstrálók bénították meg Veszprém forgalmát

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Elfogyott a türelem: demonstrálók bénították meg Veszprém forgalmát

2019. szeptember 25. - 11:06

 

Tiltakozó demonstrációt tartottak balatonfűzfőiek a megye jogú város centrumában. - írja az infostart.hu.

Forrás: 24.hu

A megmozdulások mindaddig folytatódni fognak, ameddig nem születik megnyugtató megegyezés a Balatonfűzfőt rendszeresen bűzbe borító királyszentistváni hulladéktároló ügyében.

Balatonfűzfőn évek óta tiltakoznak az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladéktárolójának technológiai problémái miatt, az ismétlő ígéretek ellenére eddig nem jutott nyugvópontra a vita

számolt be a 24.hu. Ráadásul a civilek követelései ellenére nem bezárják, hanem úgy fest, több mint egy évtizedre meghosszabbítják a működési engedélyét.

A demonstrálók egy hete ígéretet kaptak Veszprém polgármesterétől, hogy szeptember 26-ára megszervezi az illetékesek, az érintett önkormányzatok és a civilek egyeztető megbeszélését, időközben azonban kiderült: szeptember 25-től hatályba lép egy új, módosított tartalmú működési engedély, amelyről korábban nem esett szó.

Ez az eddiginél jóval több fajtájú és megnövelt mennyiségű hulladék kezelését teszi lehetővé.

Az akciót szervező Soós Gábor közölte, amennyiben nem lesz megegyezés, napjában többször és több helyszínen is meg fogják bénítani Veszprém forgalmát.

infostart.hu


 

h i r d e t é s