h i r d e t é s

Elítélték gyilkosságban való közreműködésért a Fidesz dunaújvárosi exképviselőjét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elítélték gyilkosságban való közreműködésért a Fidesz dunaújvárosi exképviselőjét

2017. október 27. - 17:31

 

Első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék Gál Roland volt dunaújvárosi önkormányzati képviselőt, aki 2013-ban két társával megölt egy vállalkozót, majd a holttestet bebetonozták egy dunaújvárosi társasház pincéjében. - írja a PestiSrácok

Forrás: dunaujvaros.hu

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2016-ban indított nyomozást gyilkosság miatt, addig eltűntként tartották nyilván M. A. dunaföldvári vállalkozót. Három férfit vettek őrizetbe, egyikük Gál Roland a dunaújvárosi önkormányzat fideszes képviselője volt (meggyanúsítását követően a Fidesz azonnal megvonta Gál párttagságát, rendkívüli közgyűlésen az összes önkormányzati tisztségétől is megfosztották, majd időközi választást írtak ki)

A vád szerint Gál és társai megromlott üzleti kapcsolat miatt végeztek a vállalkozóval. Az áldozat házát az egyik börtönbéli ismerőse, G.A. figyelte, majd jelzett Gáléknak, hogy egyedül van otthon. A férfit G. A. fojtotta meg, majd Gállal és a harmadrendű vádlottal, a képviselő autójában egy felújítás alatt álló társasházhoz vitték, törmelékekkel befedték és egy beton falat is emeltek rá. G.A.-t emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt mondta ki bűnösnek a Szekszárdi Törvényszék. A volt képviselő, és harmadrendű Sz. J. bűnpártolásért 3-3 év börtönbüntetést kaptak első fokon.

Gál Roland tagadta a bűnösségét és fellebbezést jelentett be, a másik két vádlott illetve védőik három nap gondolkodási időt kértek. (MTI)


 

h i r d e t é s