h i r d e t é s

Eljött az idő: Orbán Kötcsén kijelöli az irányt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Eljött az idő: Orbán Kötcsén kijelöli az irányt

2022. szeptember 10. - 07:18

Szombaton kezdődik a polgári piknik, ahol „szó lesz a következő két év kormányzásáról” – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a kormányfő új cselekvési tervet vázolhat fel.

Orbán Viktor megérkezik Kötcsére 2021. szeptember 4-én - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Elsőként a Népszava írt arról, hogy szombaton lehet a kötcsei piknik, ahol a kormánypárti politikusok mellett a NER szellemi, gazdasági életének főszereplői gyűlnek össze, de a dátumot lapnak a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke nem erősítette meg.

Mindennek rendelt ideje van. A kötcsei találkozónak is

– mondta akkor Kavecsánszki Ádám. Eljöhetett a rendelt idő, hiszen a Magyar Nemzetnek az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóhelyettese azt mondta, több okból is különleges lesz a szombati polgári piknik, ahol egy komplex előadást vár Orbán Viktortól. 

A kötcsei találkozó jelentősége, hogy szűkebb, de abszolút bizalmi körben tudja a kormányfő a számára releváns véleményeket meghallgatni, a reakció­kat szondázni

– nyilatkozta a kormánylapnak Tóth Erik, aki szerint Kötcse idén a stratégiaalkotás egyik fontos állomása lesz, a kormányfő egy új cselekvési terv alapjait is lefektetheti, egy komplex előadás várható  tőle az Európai Unió, a világ- és a belpolitika releváns témáiról.

Orbán Viktor tavalyi kötcsei beszédéről az szivárgott ki, hogy a kormányfő nagyon fontos értéknek nevezte a politikai stabilitást, igazat adott Kövér Lászlónak abban, hogy az országnak létérdeke az EU-tagság. Hangsúlyozta, hogy a kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzéki, de az uniós források kapcsán már akkor kockázatnak nevezte, hogy „nem adják oda a lóvét”. (24.hu)