h i r d e t é s

Elkészült az akadálymentesített temetőbejárat Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elkészült az akadálymentesített temetőbejárat Esztergomban

2023. április 30. - 06:09

2021-ben indult temetőfejlesztési program Esztergomban.

A Szentgyörgymezői temető akadálymentesített bejárata - Forrás: Facebook

Az Esztergomi Kegyeleti Kft. 2006 óta végzi a Dunakanyar Fővárosának temetőinek gondozását, üzemeltetetését közszolgáltatási szerződés keretein belül.

A temetőfejlesztési program keretében megújult a Szentgyörmezői temető kerítése. A cég a továbbiakban is törekszik minél több fejlesztést megvalósítani, így méltó környezetet biztosítva a szeretteikről megemlékezni kívánóknak. - olvasható a cég bemutatkozó oldalán

Nos, ahogy a Facebookon terjedő képen is látható, így sikerült az akadálymentesítés. Illik ide a klasszikus idézet: "Jót akartunk elvtársak, így sikerült."

A gond csak annyi, hogy Esztergomban szinte mindig minden így sikerül.

Vegyük csak a város legújabb üdvöskéjét, a milliárdos beruházás keretében megépült új piacot, amely előtt, naplemente után pazar fényjátékba kezd a szökőkút. Az emberek, némi városimázs propganda megtámogatásával ünneplik a május 1-én megnyiló kereskedelmi egységet, ami egy sétálóutca közepén épült meg.
Úgy hírlik hamarosan parkolóhelyek is létesülnek mellé. Igen mellé, de ez ebben a formában relatív, mert aki a piacon fog vásárolni, sétálhat a szatyrokkal, mert nem a piacnál lesznek a parkolóhelyek.

De mégsem ezért szerepel a cikkben a piac, hanem azért, mert legalább annyira szégyen a szökőkútja, mint az akadálymentesített temetőbejárat:


Forrás: Méhess Szilveszter/Facebook / Esztergom

Tényleg senkit nem zavar, hogy a szökőkút nyitó/zárókockájáról már leesett a burkolat?


h i r d e t é s

Clicky