h i r d e t é s

Ellenzéki előválasztást kezdeményeznek Győrben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ellenzéki előválasztást kezdeményeznek Győrben

2019. november 07. - 09:33

 

Kerpel-Fronius Gábor közösségi oldalán jelentette be, hogy a Momentum előválasztást javasol Győrben - írja az atv.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Momentum előválasztást javasol Győrben! Budapest és Ferencváros esetében bebizonyosodott, hogy az előválasztás működik

– írja Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese a Facebookon.

Kerpel-Fronius szerint ez eddigi előválasztások erősítették a részvételiséget és a demokráciát, érdemi programalkotást és vitákat hozott, felpörgette az ellenzéki politikusokat is, tematizálta a médiát és lehetőséget adott, hogy új, friss arcokat is megismerjenek a választók.

A momentumos politikus arra is emlékeztetett, hogy

mind Budapest, mind Ferencváros esetében győzni tudott az előválasztáson győztes, közös ellenzéki jelölt.

Borkai Zsolt lemondása után, itt a lehetőség, hogy Győr legyen a következő helyszín, ahol előválasztással dől el a közös ellenzéki jelölt személye! Legyen előválasztás Győrben is!

 – zárta bejegyzését a Kerpel-Fronius Gábor.

Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció (DK) győri szervezetének elnöke felszólal a Viszlát, Borkai! címmel tartott tüntetésen a győri városháza előtt 2019. október 19-én. A demonstráció résztvevői követelik, hogy Borkai Zsolt újraválasztott polgármester távozzon a közéletből. Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben. Megválasztása után a politikus kilépett a Fideszből. MTI/Krizsán Csaba

Glázer Tímea a Mércének azt mondta, jó ötletnek tartja Kerpel-Fronius javaslatát, és szívesen elindulna az előválasztáson is akár a DK, akár az egyesült ellenzék jelöltjeként. Glázer szerint egyébként az ellenzék együttműködése a választás óta is töretlen Győrben.

atv.hu


 

h i r d e t é s