fbpx Élményfürdő-felújítás egy kormánypárti és egy ellenzéki városban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Élményfürdő-felújítás egy kormánypárti és egy ellenzéki városban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Élményfürdő-felújítás egy kormánypárti és egy ellenzéki városban

2021. június 25. - 14:08

 

Bizonyára sokan emlékezünk arra, hogy milyen országot és határt átívelő projektjei voltak Orbán Viktornak akkor, amikor ő volt és van a miniszterelnök.

Felső képen a siófoki Galerius Fürdő, az alsó képen az esztergomi Aquasziget

Bő 15 évvel ezelőtt, a térkövezett főterekkel párhuzamosan az élményfürdő-építések voltak a ma stadionjai. Ezek a részben fedett strandok előszeretettel épültek turisztikailag kiemelt településeken, ideális esetben Fidesz-többségű és vezette önkormányzatokkal.

Óriási mennyit számít az, ha kormánypárti vagy ellenzéki egy település vezetése. Siófokon most hír, hogy az önkormányzat bezárni kénytelen az élményfürdőjét, mert egy komolyabb felújítás szükséges. A számos munkálatra a szakértői vélemény szerint legkevesebb 200 millió forinttal kalkulál Siófok ellenzéki önkormányzata.

Esztergom továbbra is a Fidesz kezében van és itt is esedékessé vált az élményfürdő felújítása, amely ezer január elején vette kezdetét. Esztergomban csak annak kiszámítása, hogy a feltárt és megismert problémák megoldása mennyibe fog kerülni, bruttó 15240000 forintba került. Ez az összeg egyébként alatta maradt a közbeszerzési értékhatárnak, így nem volt szükség közbeszerzésre.

Amúgy a fideszes esztergomi önkormányzat kereken 1 milliárd forintot irányzott elő a fürdő felújítására. Meglátjuk majd, hogy a pályázók ehhez képest milyen ajánlatokat fognak tenni. Bár a kiírásban nem szerepel becsült érték, Esztergom Város Önkormányzata 2021-es költségvetésének 8. oldalán megtalálható.

Nyilván nem lehet előre megmondani, hogy mi mennyibe fog kerülni és egészen biztosan más problémák lehetnek a siófoki élményfürdővel, mint az esztergomival.


 

h i r d e t é s

Kommentek