h i r d e t é s

Eltiltották a cégvezetéstől Gyöngyös fideszes polgármesterjelöltjét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Eltiltották a cégvezetéstől Gyöngyös fideszes polgármesterjelöltjét

2019. szeptember 11. - 15:20

A várost elvezetné, céget viszont 2020-ig nem irányíthat a Szerencsekerék korábbi arca.

Klausmann Viktor, az egykori műsorvezető - Forrás: propeller.hu

Az egykori műsorvezetőt, Klausmann Viktort indítja a Fidesz helyi szervezete polgármesterjelöltként Gyöngyösön. 

Amikor a nyáron ezt bejelentették, akkor a térség országgyűlési képviselője Klausmannról elmondta, hogy tévés produkciói mellett a Mátra szerelmese, mentőcsapatot és síakadémiát vezet, rendezvényeket szervez, és önkormányzati képviselő is volt.

Csak egy dolgot nem említett: Klausmann 2015 októberétől öt éven keresztül, tehát 2020 októberéig a cégvezetéstől jogerősen el van tiltva.

– írja az ügyről elsőként beszámoló 24.hu. Ez ugyan nem akadálya, hogy betöltse a polgármesteri pozíciót, mindenesetre kínos csorba.

A cégadatbázisban az látszik, hogy Klausmann az ügyvezetője és tulajdonosa volt a Magyar Sportakadémia Kft-nek, amikor 2012-ben az ÉMÁSZ, tehát egy áramszolgáltató cég lefoglaltatta a céges tulajdonrészt (vélhetően tartozás miatt).

Aztán 2015 elején a NAV kezdeményezésére kényszertörlési eljárás alá került a cég, októberben pedig a bíróság ki is mondta a cég kényszertörlését. Akkor októberben el is rendelték, hogy Klausmann öt éven keresztül nem lehet gazdasági társaságban többségi vagy kizárólagos tulajdonos, illetve nem lehet annak vezető tisztségviselője - jegyzi meg a portál. (nepszava.hu)