h i r d e t é s

Eltűnt TAO-pénzek nyomában - A Liberálisok korrupció miatt tettek feljelentést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltűnt TAO-pénzek nyomában - A Liberálisok korrupció miatt tettek feljelentést

2018. november 15. - 16:40

 

A Magyar Liberális Párt költségvetési csalás gyanújával feljelentést tett a hernádi sportpálya fejlesztési beruházásának ügyében, a kivitelezésre szánt TAO-támogatás eltűnése miatt. 

Forrás: borsod24.com

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányi elnöke mai sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a Hernádi Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével több mint 10 millió forint TAO-támogatást kapott a sportpálya kerítésének felújítására, az elnyert támogatásból azonban nem valósult meg az előre egyébként szabálytalanul kifizetett beruházás. A kerítés egy része végül a hernádi önkormányzat költségvetéséből valósult meg, miközben közel 11 millió forint közpénz eltűnt, a fejlesztés pedig a mai napig nem készült el teljes egészében.

Chladek Tibor először nyílt levélben, majd közérdekű adatigényléssel fordult Hernád község polgármesteréhez, hogy megtudja, mekkora kár érte a TAO-támogatás eltűnése miatt az önkormányzatot, és hogy a kivitelezés elmaradása miatt tett-e feljelentést a hivatal. Zsírosné Pallaga Mária válaszából kiderült, hogy a közbeszerzési eljárás során a polgármester három árajánlatot kért be, a beadott pályázatok közül azonban csak egy cég ajánlata volt érvényes, amely cég el is nyerte a kivitelezési munkálatokat.

A Liberálisok az MLSZ-hez is közérdekű adatigényléssel fordultak, hogy kiderítsék, ki volt a felelős azért, hogy a meg nem valósult beruházás kivitelezési munkálatait egy Pest megyei és hernádi kötődéssel egyáltalán nem rendelkező, építőiparral korábban nem is foglalkozó nyíregyházi cég, az M & N Fogtechnika Bt. nyerhette el. Az MLSZ válasza 15 napos határidőn túl, Chladek Tibor mai sajtótájékoztatója után érkezett meg a párt központi irodájába, érdemi válaszokat azonban ebben a levélben sem kaptunk.

Chladek Tibor szerint a rendelkezésre álló információk alapján és az egyre szaporodó kérdések miatt bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a Liberálisok politikusa a mai napon csalás, költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Dabasi Járási Ügyészségén. Reméljük, a feljelentés nyomán végre választ kaphatunk a kérdéseinkre, és kiderülhet, hová tűnt el az a közel 11 millió forintnyi közpénz, amelyből a mai napig nem valósult meg a hernádi beruházás.


 

h i r d e t é s