h i r d e t é s

Emelkedett az odesszai iskolatűz halálos áldozatainak száma

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Emelkedett az odesszai iskolatűz halálos áldozatainak száma

2019. december 12. - 13:54

 

Tizenhatra emelkedett az odesszai gazdasági, jogi és vendéglátóipari szakközépiskolában december 4-én pusztító tűz halálos áldozatainak száma - közölte csütörtökön az ukrán rendőrség.

Forrás: TASS

Jelen ismeretek szerint 16 ember veszítette életét, és több mint 30-an sérültek meg. Ketten kórházban haltak meg, 14 ember holttestét pedig a tragédia helyszínén találták meg – tájékoztatott honlapján a megyei rendőrségi vezetés.

Folytatódnak a tűz következményeinek felszámolására irányuló munkálatok. A tájékoztatás szerint a romok alatt megtalálták a korábban eltűntnek nyilvánított négy személy holttestét.

A szakközépiskolában múlt szerdán kitört tűz gyorsan terjedt tovább, s mintegy 4 ezer négyzetmétert borított lángokba. A tűz időpontjában több mint 400-an tartózkodtak az épületben. Az iskola mellett a történelmi épület még 19 más intézménynek, szervezetnek is helyt adott, köztük Ukrajna tengerbiológiai kutatóintézetének.

A rendőrség a tűzrendészeti szabályok megsértésének gyanújával folytat vizsgálatot. A város illetékes kerületi bírósága házi őrizetbe helyezte a középiskola vezetőjét, akit hivatali mulasztással gyanúsítanak. (MTI) / dehir.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s