h i r d e t é s

Ennyi volt: A Pfizer nem szállít több vakcinát Magyarországra

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ennyi volt: A Pfizer nem szállít több vakcinát Magyarországra

2021. november 25. - 05:50

A cég nem szállít több Pfizer vakcinát Magyarországra, ugyanis a kormány nem rendelt belőle többet.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina - Forrás: MTI/Varga György

A héten újabb, majdnem 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. A két vállalat által fejlesztett oltóanyagból így már mintegy 11 millió érkezett az országba.

A Pfizer által kiadott közleményben olvasható, hogy a vállalat 2020. december 26. óta heti rendszerességgel szállította Magyarországra a Comirnaty oltóanyagot; a mostani, 49. szállítmány viszont az utolsó volt.

A vállalat 2021 első negyedévében több mint 1,5 millió adag, a második negyedévben több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított hazánkba.

Mindeközben Magyarországon javában zajlik az oltási akcióhét, ami úgy tűnik, napról-napra egyre sikeresebb. Erről számolt be Müller Cecília országos tisztifőorvos. Ismertetése szerint az akcióhét első napján, hétfőn több mint 131 ezren vették fel az oltást: 105 ezren a harmadik vakcinát, amivel megerősítették szervezetük immunrendszerét, 18 ezren pedig az első védőoltásukat, amivel "elkezdték azt az utat, amely során védetté válnak". (Promotions)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky