h i r d e t é s

Eső zúdulhat a nyakunkba, de meleg idő vár ránk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eső zúdulhat a nyakunkba, de meleg idő vár ránk

2020. április 30. - 06:16

 

Csütörtökön délelőtt változóan felhős lesz az ég, keleten lehet helyenként eső, zápor. - írja az idojaras.hu.

Néhol zivatar is lehet. Élénk lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 17, 23 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik időjárási front térségünkbe, de ismét sokfelé válik fülledtté a levegő, ami az eddigiekhez hasonlóan megterhelheti szervezetünket. - írja a meteoklinika.hu.

Frontmentes lesz az idő, de továbbra is kitart a fülledtség is, ez pedig többeknél válthat ki humánmeteorológiai panaszokat. Az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is lehet tapasztalni. Az érintetteknek ajánlott kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotukon. A stressz szintén nagy igénybevételt jelenthet.

A zivatarok területén az asztmások állapota romolhat elsősorban, de egyesek a vihar előtt ok nélküli nyugtalanságot, izgatottságot is tapasztalhatnak. Az élénk szél egyeseknél fejfájást okozhat. A változékonyság több napig jellemző lesz, éppen ezért ajánlott vitaminokkal támogatnia immunrendszerét, erősíteni szervezete alkalmazkodó-képességét. Egyre több a friss zöldségféle a piacon, a retek és az újhagyma fogyasztását is javasolt rendszeressé tenni.

A déli órákban a napos tájakon erős UV-sugárzás lesz jellemző. Nagyon fontos, hogy 11 és 15 óra között kerülje a tűző napon való tartózkodást, ha pedig mégis kimerészkedik, akkor használjon magas faktorszámú naptejeket! Az árnyékban is ér minket sugárzás, a lassabb, biztonságosabb barnulás ezért ott is végbe tud menni, de ilyenkor is ügyeljen a bőrvédelemre!

A záporok, zivatarok területén az átmenetileg viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást, de az élénk szél is hasonló gondokat okozhat. A nedvessé váló utakon növekszik a féktávolság és a csúszásveszély, a nehezebb közlekedési körülmények miatt vezessen sokkal lassabban és óvatosabban! Csökkent figyelem és koncentrálási problémák is jellemzik a sofőröket.

Vezető tünetek a mai napon: légszomj, vérnyomás-ingadozás, fejfájás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s