h i r d e t é s

Esztergomból Debrecenbe megy a virágból készült Szent Korona Erdő Péter bíboros áldásával

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Esztergomból Debrecenbe megy a virágból készült Szent Korona Erdő Péter bíboros áldásával

2016. augusztus 11. - 16:01
0 komment

 

Szombattól lesz megtekinthető a debreceni virágkarnevált felvezető, Szent Koronát ábrázoló virágköltemény a Bazilika mellett.

debrecen.varosom.hu

Az esztergomi és debreceni önkormányzat együttműködésének köszönhetően idén először Esztergomból indul útjára a város- és államalapító király koronáját mintázó virágkompozíció, hogy ékköve legyen az idén éppen fél évszázados debreceni nyárünnepnek, a Virágkarneválnak.

A virágkompozíció a helyszínen készül majd el augusztus 12-én, pénteken, teljes pompájában augusztus 13-16. között lesz megtekinthető Esztergomban a Bazilika és a Várszínház közötti területen.

Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én a 10 óra 30 perckor kezdődő Nagyboldogasszony-napi főpapi szent misét követően Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldja meg a kompozíciót.

Ezt követően Dr. Papp László Debrecen, és Romanek Etelka Esztergom polgármestere közösen indítja útjára a koronát ábrázoló alkotást, amely augusztus 16-án reggel indul Debrecenbe, ahol az augusztus 20-i, debreceni felvonulást vezeti majd fel.

Esztergom és Debrecen szándéka, hogy a jövőben szorosabb együttműködést alakítsanak ki, és akár több más területen is egymást erősítse az ország első fővárosa és a cívisváros. (Városházi információ)


 

h i r d e t é s