h i r d e t é s

Esztergomból indul Debrecenbe a Szent Korona idén is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esztergomból indul Debrecenbe a Szent Korona idén is

2017. augusztus 01. - 11:26

 

A tavalyihoz hasonlóan, idén is Esztergomból indul el a Debreceni Virágkarnevál két fő attrakciója, a Szent Koronát ábrázoló és egy „pásztor-jelenetről” szóló virágképkompozíció, kiegészítve a két város címerével. 

A virágból készült, óriási, színes alkotásokat augusztus 14-étől 16-áig lehet megtekinteni az esztergomi Bazilikánál lévő téren. Az első nap, augusztus 14 az építésé, majd augusztus 15-én egész nap várják a fotózó, filmező érdeklődőket az óriási virágkompozíciók rajongóit, végül augusztus 16-án, a délutáni indulás előtt még délig lehet biztosan megtekinteni.

A virágkarneválról Debrecenben július 24-én adott közös sajtótájékoztatón Romanek Etelka esztergomi polgármester elmondta: Idén folytatódik Esztergom és Debrecen tavaly kezdődött karneváli együttműködése. Romanek Etelka emellett azt is kiemelte, hogy egy évvel ezelőtt a Szent Koronát ábrázoló kompozíció járt Esztergomban, az idén pedig a két város közös virágkocsija is látható lesz a karneváli menetben. Mindez jó példa két város összefogására, "két vallási bástya kéznyújtására", utalvaezzel a római katolikus és a református fellegvár együttműködésére, mondta Esztergom polgármestere. (Városházi információ)


 

h i r d e t é s