h i r d e t é s

Extrém módon megnőtt az orosz anyanyelvűek száma Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Extrém módon megnőtt az orosz anyanyelvűek száma Magyarországon

2019. december 03. - 12:13

 

Németh Szilárd összehívta a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjét. - írja a b1.blog.hu.

Illusztráció: Németh Szilárd/Facebook

December elsején Dunai Hullám (Dunayskaya Volna) néven indult el egy új online rádió, amely a Magyarországon élő orosz anyanyelvűek tervez zenei műsort szolgáltatni. A rádió közleménye szerint

az elmúlt évek során Magyarországon extrém módon megnőtt az orosz anyanyelvűek és az oroszt második nyelvként beszélő külföldiek aránya,

akik között belaruszokat, ukránokat, kazahokat, azerieket, örményeket és grúzokat is szép számmal találni. Ezek az emberek a legkülönfélébb társadalmi- és korosztályból érkeztek: befektetők, nagyvállalkozók, középosztálybeliek, gyári munkások és diákok.

Budapesten és a nagyobb vidéki városokban mindennap hallani orosz nyelvű párbeszédet, ez a jelentős tömeg pedig komoly vásárlóerőt is képvisel a magyar kis- és nagykereskedelem számára.

A közlemény azonban több kérdést vet föl, mint amennyit megválaszol.

  • Például az nem teljesen világos, hogy mi szükség van egy magyarországi orosz nyelvű online rádióra, amikor az orosz média online és műholdon is könnyen hozzáférhető Magyarországról.
  • Az sem egyértelmű, hogy miért hangsúlyozzák a magyar vonatkozást, amikor a rádió maga .eu-s domain alatt fut.
  • Továbbá, hogy van-e hozzá köze az orosz államnak (mert a .hu-s domain hiánya arra utal, hogy az Orbán-rezsimek nincs).

Az is érdekes lehet, hogy mit szól ahhoz az évek óta harsány migránsellenes uszítást folytató Fidesz, hogy - a Dunayskaya Volna szerint - "extrém módon" megnőtt a magyarországi oroszok és egyéb volt Szovjetunió-beliek száma.

Németh Szilárd vasárnap be is jelentette, hogy összehívta a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjét. De rögvest kiderült, nem az oroszok, hanem "az egyre erősebb migrációs nyomás miatt", bár tulajdonképpen teljesen ok nélkül, mert - mint ő maga közölte -

egyelőre még rendezett a helyzet.

Amiből azért látszik, hogy a Fidesznek a valódi, Magyarországot érintő bevándorlásról egy szava sincs, csak a kitalált ellen küzd vehemensen.

Szerző: nickgrabowszki/b1.blog.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s