h i r d e t é s

Ezentúl hetente érkeznek kínai termékek a magyar piacra vasúton

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezentúl hetente érkeznek kínai termékek a magyar piacra vasúton

2019. április 18. - 10:11

 

Megkezdődött a rendszeres vasúti konténerfuvarozás a 13 millió lakosú közép-kínai Hszian városa és Budapest között, az első vonat, amely több mint 7000 kilométeres szárazföldi útvonalon fuvarozott általános fogyasztási cikkeket Kínából, rekordidő, tíz nap alatt érkezett a budapesti Rail Cargo Terminal - BILK vasútlogisztikai központba, közölte a Rail Cargo Hungaria szerdán az MTI-vel. - írja a napi.hu.

Illusztráció: MTI

A Kazahsztánon és Ukrajnán keresztül vezető Selyemúton a tervek szerint ezentúl hetente érkeznek a magyar piacra szánt kínai termékek vasúton.

A szerelvények közlekedtetését a Rail Cargo Group szervezi, a vasúti operációs feladatokat az Európai Unió területére történő belépéstől kezdve a Rail Cargo Operator látja el.

A közlemény szerint a kereskedelmi kapcsolatok gyors bővülése tette indokolttá a Selyemút fokozott igénybevételét elsősorban a gyorsaság miatt. Bár egy hajó mintegy 220 konténervonat kapacitásának megfelelő mennyiségű konténert képes elfuvarozni, de az út háromszor annyi ideig tart Európába, mint amennyire a most Budapestre érkezett vonatnak szüksége volt. A Rail Cargo Terminal - BILK és Hszian között a Rail Cargo Group vonata az első.

A próbavonat Batyevo-Eperjeskén keresztül érkezett Magyarországra.

Milyen fontos szabályozói és fogyasztói elvárások állnak a FMCG szektor előtt? Milyen módon lehet ezt összeegyeztetni az üzleti célokkal? Részletekért kattintson!

napi.hu


 

h i r d e t é s