h i r d e t é s

Fánkot osztogattott gyerekeknek a belvárosi alpolgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fánkot osztogattott gyerekeknek a belvárosi alpolgármester

2019. szeptember 23. - 06:51

 

A Mérce számolt be, hogy családi pikniket tartottak az V. kerületben, melyen a KDNP-s Jeneiné Rubovszky Csilla is megjelent, és fánkosztásba kezdett – írja a propeller.hu.

Fotó: Keszler Viki / Facebook

A portál információi szerint az önkormányzat által a Károlyi-kertbe szervezett eseményen, Tutu bohóc műsora közben bejelentették: meglepetés érkezik.

A cikk az eset kapcsán idézi a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány nemrégiben megjelent kisokosát, amely pontokba szedve foglalta össze a kampányidőszakban alkalmazandó gyerekjogi alapelveket.

Ezek az alábbiak:

A gyerekeket védeni kell a manipulációtól. A választási kampányoknak ők nem célcsoportjai.

A gyereknek joguk van a megfelelő tájékoztatásra a politikáról. Segíteni kell őket, hogy megértsék a politika és pártpolitika szerepét a közélet alakításában.

A gyerekek nem használhatók politikai célokra.

A gyerekek nem közszereplők: személyes adataik, képmásuk felhasználása sértheti jogaikat és érdeküket.

A gyerekeknek vannak polgári jogaik, és részt vehetnek az őket érintő közéleti kérdésekben.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala is kiadott egy közleményt korábban, melyben az akkori, európai parlamenti választások miatt hívták fel a figyelmet arra, hogy “egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete, népszerűségnövelő tényezője”, továbbá “a gyermekek pártpolitikai célú szerepeltetését, illetve felhasználását nem igazolja és nem is igazolhatja az önkéntesség, a beleegyezés”.

propeller.hu


 

h i r d e t é s