h i r d e t é s

Feddhetetlen előélet...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feddhetetlen előélet...

2019. július 22. - 09:10

 

Kubatov Gábor nemrég azt írta a Fidesz választókerületi elnökeinek: csak feddhetetlen előéletű, erkölcsileg kikezdhetetlen jelöltek indítsanak az őszi választáson.

Ezzel szemben a Magyar Narancs olyan fideszes politikusok (újra)indulásáról ír az őszi választásokon, akik - a lap információ szeroint - nem is annyira feddhetetlenek.

A lap hivatkozik egy Kubatov Gábor által írott levélre, amelyben nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz országos választmányának korábbi döntése alapján a 2019-es őszi önkormányzati választáson a jelöltállításnál csak olyanok jöhetnek szóba, akik: „feddhetetlen előéletűek, erkölcsi-etikai szempontból kikezdhetetlenek”, akiket „a közösség megbecsült tagjaiként” tartanak számon helyben és kizárólag olyanok indíthatók az őszi helyhatósági választáson, akik „korábbi munkájuk kapcsán megbecsülést vívtak ki a közösség körében.”

Van ahol sikerül a Fidesznek pártfegyelmet tartania és van, ahol nem.

Esztergomban például - a jelenlegi állás szerint - Sasvári Viktor és Szerencsés Gergely nem indulhatnak. Sarkadon nem számít, hogy a Gyulai Törvényszék 2015 áprilisában költségvetési csalás miatt jogerősen elmarasztalt és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte Mokán István sarkadi polgármestert, akit mindez ellenére a viharsarki választmány egyik alelnökének választottak meg.

Az ügy lényege, hogy Mokán István élettársa több éven keresztül jogtalanul lakásfenntartási támogatásban részesült és egy éven keresztül, ugyancsak jogtalanul, kapott gyermekvédelmi kedvezményt.

Tát Margitot, Méhkerék fideszes polgármesterét költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Gyulai Járási Ügyészség, derül ki csütörtöki a Magyar Narancs cikkéből. Ennek ellenére a politikus a Fidesz polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

A 444.hu 2015-ben azt írta az ügyről, hogy a 31 millió forintos uniós forrásból bűnmegelőzési programot kellett volna megvalósítania a méhkeréki iskolának, ám a program – egy kétnapos tanároknak szóló tréninget leszámítva - elmaradt.


 

h i r d e t é s