h i r d e t é s

Fekete-Győr vízionál és szereptévesztésbe kerül!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Fekete-Győr vízionál és szereptévesztésbe kerül!

2020. szeptember 11. - 08:08

 

Az állandó kormánykritikát megtartva, nem ártana néhány mondatot mondania az elképzelt és megvalósítható jövőről.

"Ellenzéki operatív törzsre van szükszég - Fogjunk össze a járvány ellen!" - kezdi Facebook-posztját

"Sokan érezzük, hogy nagy a baj: a koronavírus miatt sok százezer honfitársunk néz elszegényedés elé, nagyszüleink generációja pedig újra életveszélybe kerülhet.

Nem kellett volna, hogy meglepetésként érje az országot, mégis azt látjuk, hogy a kormányt teljesen felkészületlenül érte a második hullám. Pedig Orbán Viktor az első hullám közepette azt ígérte, hogy meg fogja védeni a magyar gazdaságot – méghozzá ő, egyedül, az ellenzék nélkül. A számok viszont azt mutatják, hogy ez nem sikerült: mára a munkanélküliek száma megközelíti a 400 ezer főt, 200 ezer álláskereső szinte semmilyen segítséget nem kap, az élelmiszerek drágulása a 7%-ot is meghaladta, a gazdaság összeteljesítménye pedig 14.5%-kal esett vissza. Ezek tények.

Sajnos mindannyian láttuk, hogy miért nem volt idejük felkészülni a második hullámra: az Orbán-kormány felkészülés helyett inkább végigjachtozta az Adriát, és ráöntött még néhány milliárd adófizetői pénzt Mészárosra, Tiborczra és Szíjj Lászlóra, vagy épp Lázár János teniszszövetségére. Ez szégyen – egy szegényedő ország kormánya nem urizálhat!

A vírus három ponton támad mindannyiunkat: a megélhetésünk, az egészségünk és a tudásunk is veszélybe kerül. Ezért mindhárom területen lépésekre van szükség:

1. A kormánynak meg kell védenie mindenkit, aki nehéz anyagi helyzetbe kerül: százezer forintos minimumjövedelmet kell bevezetni, az álláskeresési járadékot három hónapról hat hónapra kell kibővíteni, a családi pótlékot pedig meg kell duplázni.

2. Meg kell állítani a vírus terjedését: ideje bevezetni az ingyenes tesztelést Magyarországon, mert elfogadhatatlan, hogy 30-50 ezer forintba kerül, ha valaki minél hamarabb teszteltetné magát.

3. Meg kell menteni a közoktatást: az iskolába járó gyerekek nem lehetnek a koronavírus-járvány fő vesztesei. Világos protokollt kell bevezetni arra az esetre, ha egy iskolában megjelenik a vírus, és mindenhol biztosítani kell a folyamatos takarítást és az ehhez szükséges fertőtlenítő eszközöket.

Az ellenzéki pártoknak pedig közösen kell megmutatniuk, hogyan kellene kezelni a koronavírus-járványt. 2022-től közösen fogjuk kormányozni Magyarországot – ehhez viszont arra van szükség, hogy egy ilyen nemzeti sorskérdésben közösen tudjunk fellépni. Ennek érdekében azt javasoltam pártelnök kollégáimnak, hogy hozzuk létre közösen az ellenzéki operatív törzset.

Így egységesen tehetünk javaslatokat a kormánynak a járványkezelésre, eltitkolt információkat hozhatunk nyilvánosságra, közösen fogalmazhatunk meg konstruktív kritikát az éppen aktuális járványügyi intézkedésekről, és országos szintre emelhetjük azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban látunk, vagy akár közös kezdeményezéseket, adománygyűjtéseket is indíthatunk a jövőben.

Az ellenzéknek most kell elég erősnek lennie ahhoz, hogy korrigálásra tudja kényszeríteni a kormány járványkezelését! És most kell elég egységesnek lennünk ahhoz, hogy megmutassuk: jobban tudunk együtt kormányozni!" - írja a Momentum elnöke a Facebookon


 

Kommentek

h i r d e t é s