h i r d e t é s

Felcsúti TAO-milliárdok – Nyilvánosságra hozzák az Emmi-től kiperelt vizsgálati anyagot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felcsúti TAO-milliárdok – Nyilvánosságra hozzák az Emmi-től kiperelt vizsgálati anyagot

2020. május 29. - 14:21

 

A DK hosszú évek óta próbálja megtudni, hogy mire költötte Mészáros Lőrinc felcsúti fociakadémiája a TAO-milliárdokat, a hatóságok és az Emmi azonban rendre megpróbálja elrejteni az erről szóló dokumentumokat.

A legutóbbi jogerős bírósági ítélet arra kötelezte a minisztériumot, adja ki a TAO-ügyhöz kapcsolódó jegyzőkönyvet, hogy megtudjuk, mire jutott a vizsgálat, és miért tartott két évig.

Az Emmi a bíróság által kijelölt határidő után ugyan, de kiadott egy 150 oldalas vizsgálati anyagot, amelyet három különböző könyvvizsgáló nézett át. Mindannyian arra jutottak, hogy a jegyzőkönyv nem tartalmazza azokat az információkat, amiknek a kiadására korábban kötelezték őket. Olyan számlakivonatokra hivatkoznak benne, amelyeket nem mellékeltek a jegyzőkönyvhöz. Ezen felül az anyagban nem szerepel - külön felszólítás ellenére sem - az az információ, hogy miért tartott két évig az Emmi felülvizsgálata. Összességében tehát az anyag használhatatlan, érdemi információkat nem tartalmaz. Hogy ezt bebizonyítsuk, a teljes vizsgálati anyagot nyilvánosságra hoztuk a DK honlapján.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy az Emmi jól olajozott gépezetként leplezetlenül asszisztál a lopáshoz, bennünket pedig egy jogerős bírósági ítélettel a kezünkben is megpróbálnak hülyének nézni. Van egy rossz hírünk: ez nem fog sikerülni. Mi, európai magyarok addig fogunk harcolni az Orbán-kormánnyal szemben, amíg végre ki nem derül az igazság, és felelősségre nem vonják a bűnösöket.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja

Varju László, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

 Az Emmi-től kiperelt vizsgálati anyag az alábbi linken érhető el: 

https://dkp.hu/uploads/docs/9/273/a_felcsuti_futballakademia_koltesei.pdf 

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a DK Facebook-oldalán:


 

h i r d e t é s