h i r d e t é s

Felfüggesztették a triplaárú koronavírus-tesztelést a hódmezővásárhelyi kórházban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Felfüggesztették a triplaárú koronavírus-tesztelést a hódmezővásárhelyi kórházban

2020. augusztus 10. - 06:33

Az intézmény sem az árra, sem a tesztelés szüneteltetésére nem adott magyarázatot.

A kórház Hódmezővásárhelyen - Forrás: Google Streeview

Szünetel a csaknem 100 ezer forintba kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen – vette észre a hvg.hu a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ honlapján. Kallai Árpád főigazgató csak egy mondatot írt ki: "Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünkben az utazáshoz kötött PCR vizsgálatok végzése szünetel

96 ezer forintért végeznek el egy PCR-tesztet a hódmezővásárhelyi és a makói kórházban. A hodpress.hu információját az atv.hu is feldolgozta. Telefonon keresték meg a kórházat, ahol figyelmeztették is betelefonáló munkatársat: bár van, ahol csupán 30 ezer forintba kerül, náluk 96 460 forint a vizsgálat. Magyarországon egyébként több mint 100 helyen lehet tesztet csináltatni. A legtöbb helyen – a Nemzeti Népegészségügyi Központ által is ajánlott – nagyjából 30 500 forintért végzik el a tesztet.

A hvg.hu most emlékeztetett:  a tesztekért azoknak kell fizetni, akik sárga vagy piros besorolású országból érkeznek haza, és nem akarják kivárni a 14 napos karantén leteltét. Mindenkinek két tesztre van szüksége (vagyis a hódmezővásárhelyi intézményben 200 ezret kellett fizetni), csak a sárga besorolásból érkezők egy negatív eredmény után elhagyhatják a lakásukat.  A portál a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által megadott intézmény és laborlista alapján állítja: máshol nem volt ilyen kiugró a költség. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját többször is hiába keresték, nem reagált a megkeresésekre. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky