h i r d e t é s

Feljelentést tesz egy fogvatartott súlyos sérülései miatt a börtönparancsnok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Feljelentést tesz egy fogvatartott súlyos sérülései miatt a börtönparancsnok

2018. március 10. - 06:58

 

Feljelentést tesz a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka a rendőrségen, miután felmerült annak gyanúja, hogy egy fogvatartott a társai bántalmazása miatt sérült meg súlyosan - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) kommunikációs főosztálya péntek este az MTI-vel.

A kép illusztráció! - Forrás: boon.hu

Azt írták: a Budapesti Fegyház és Börtönben péntek reggel a szolgálatot ellátó biztonsági felügyelőnek feltűnt, hogy az egyik fogvatartott nem jött ki a fürdőhelyiségből, ezért azonnal ellenőrizte a helyiséget, ahol a 40 éves elítélt férfit sérülten találta meg. 
A fogvatartott elsődleges ellátását a börtön egészségügyi szolgálata haladéktalanul elvégezte, majd további vizsgálatok céljából a férfit a büntetés-végrehajtási intézet a legközelebbi kórházba szállította, ahol megállapították, hogy sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek.
"Bár az elítélt azt állította, elesett a fürdőben, így keletkeztek sérülései, az eset kapcsán felmerül a gyanúja annak, hogy a férfit fogvatartott társai bántalmazták, ezért a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka büntetőfeljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon" - áll a közleményben. (MTI)


 

h i r d e t é s