h i r d e t é s

Feljelentették Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét a neve miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Feljelentették Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét a neve miatt

2019. szeptember 17. - 12:38

 

Feljelentést tett egy magánszemély Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét mert a választók megtévesztésére alkalmas módon használja saját nevét. - írja az atv.hu.

Fotó: Facebook.com/Bomba Gábor

Bomba Gábor neve ugyanis kísértetiesen hasonlít a Bomba! energiaital elnevezésére – véli a beadvány, amelyről a Helyi Választási Bizottságban (HVB) hétfőn kell döntenie.

A panasz szerint megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az „érzetet kelti” bennük, hogy „ismerős” a termék miatt. Ráadásul ez azért is csalóka, mert ez egyben olyan, mintha az energiaitalgyártó is támogatná a politikai kampányban

– idézte a beadványt Hvg.hu cikke alapján az Index.

Az ellenzéki polgármesterjelölt az ügyről azt nyilatkozta, hogy a nevéről nem tehet, a betűtípus nem hasonlít az energiaitaléra és felkiáltójel sincs mögötte.
„A sárga szín a szőlőlevél őszi színe, a bika pedig a szekszárdi bikavérre utal, hiszen mi helyiek ezt ismerjük, szeretjük” – mondta a portálnak az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltje, aki szerint ennyi erővel a fideszes jelölt Ács Rezsőt is be lehetne panaszolni, mert neve egy foglalkozásra utal.

atv.hu


 

h i r d e t é s