h i r d e t é s

Feljelenti az MSZP Matolcsy Györgyöt a forint árfolyamának rontása miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Feljelenti az MSZP Matolcsy Györgyöt a forint árfolyamának rontása miatt

2022. december 07. - 11:55

Feljelenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét az MSZP a forint árfolyamának rontása miatt - mondta el a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján.

Matolcsy György jegybankelnök - Forrás: MTI/Soós Lajos

Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén közölte: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa - emlékeztetett Komjáthi Imre.

"A jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ezért feljelenti a jegybankelnököt.

Közölte: bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatta, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik.

Az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása - emlékeztetett a szocialista politikus. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky