h i r d e t é s

Felkészületlenül hirdette meg az influenzaoltás ingyenességét a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felkészületlenül hirdette meg az influenzaoltás ingyenességét a kormány

2020. október 20. - 14:28

 

Felkészületlenül hirdette meg az influenzaoltás ingyenességét a kormány - közölte az MSZP országgyűlési képviselője kedden.

A kép illusztráció! - Forrás: pixnio.com

Bangóné Borbély Ildikó az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, úgy tűnik, a kormány politikai kampánycélokból sietve, kapkodva találta ki a mindenkinek ingyenes védőoltást, úgy, hogy a szükséges feltételeket nem biztosította hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az állam a napokban felvásárolta a Sanofi Pasteur által gyártott négykomponensű, influenza elleni oltóanyag rendelkezésre álló magyarországi készletét, 100 ezer vakcinát.

A képviselő felidézte azt is, Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 11-én jelentette be: mindenki, aki kéri, ingyen megkapja az influenza elleni oltást.

Hozzátette: a szakértők mellett a kormányzati kommunikáció is azt hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt nagyon fontos az influenzaoltás idén.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, az állam ennek ellenére 2020-ban ugyanannyi védőoltást szerzett be, mint tavaly.
Nem növeli az emberek biztonságérzetét, ha azt látják, hogy a kormánynak még az influenza elleni oltóanyagot sem sikerült időben és kellő mennyiségben beszereznie - hangoztatta.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány már szeptember 11. előtt tisztában volt az oltás fontosságával, lett volna ideje felkészülni.

Miért nem küldték szét a világba a portyázókat és a fürkészeket? Miért nem szereztek be több vakcinát? - firtatta. Úgy fogalmazott, hogy nyáron fontosabb volt az Adrián, luxusjachtokon nyaralni.

Bangóné Borbély Ildikó szerint most először a nemzeti konzultációnak is értelme lehetett volna, felmérhették volna, hányan akarnak élni az influenza elleni ingyenes oltás lehetőségével. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s