h i r d e t é s

Ferenc pápa a határkerítésről: A félelem megőrjíti az embereket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ferenc pápa a határkerítésről: A félelem megőrjíti az embereket

2019. január 24. - 10:30

 

Bírálta katolikus egyházfő az amerikai-mexikói határ további megerősítéséről szóló fehér házi terveket. 

 

Ferenc pápa a Panamába tartó repülőn nyilatkozik újságíróknak - Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP / 444.hu

Ferenc pápa szerdán, a panamai Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra utazva újságíróknak a migrációval kapcsolatban úgy fogalmazott: 

a félelem megőrjíti az embereket.

Ferenc pápának az egyik újságíró beszélt Tijuanában szerzett tapasztalatairól. Felelevenítette, hogy a mexikói település határában egy kerítés fut egészen a Csendes-óceánba, hogy az illegális bevándorlókat megakadályozza az Egyesült Államokba való bejutástól. Ferenc pápa a válaszában megjegyezte, 

a migránsokkal szembeni ellenségeskedést az irracionális félelmek gerjesztik.

Donald Trump amerikai elnök az általa követelt határfal megépítésére 5,7 milliárd dollárt kért jóváhagyásra a kongresszustól a kormányzati működésre szánt költségvetésben. A mexikói-amerikai határon az illegális bevándorlók távol tartására létesítendő akadályt a képviselőházban többséggel rendelkező demokraták azonban elutasítják, ami - a büdzséről való megállapodás hiányában - az amerikai kormányzat részleges leállásához vezetett.

A bevándorlás várhatóan Ferenc pápa panamai látogatásának egyik kiemelt témája lesz. A január 28-ig tartó vizit Ferenc pápa első külföldi útja 2019-ben. A katolikus egyházfő a kedden kezdődött Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából utazott a közép-amerikai államba. (MTI)


 

h i r d e t é s