h i r d e t é s

Ferihegy mindkét kifutópályáját le fogják zárni

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ferihegy mindkét kifutópályáját le fogják zárni

2020. március 03. - 18:47

Karbantartás és fejlesztés miatt lezárja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője mindkét futópályát tavasszal, de a korábbi gyakorlathoz képest a lezárás rövidebb ideig tart majd.

A kép illusztráció! - Forrás: Budapest Airport

A repülőtér üzemeltetőjének keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a betonfelületek karbantartása, a dilatációk cseréje, és más karbantartások miatt március utolsó hetében lezárják az 1-es futópályát. A 2-es futópályát május végétől két hétre zárják le. Utóbbinál a karbantartás mellett a fénytechnikai rendszert is fejlesztik, emellett a gépek várakozására kijelölt pont közelebb kerül a futópályához, így csökkenni fog egyes járatok fordulóideje.

A Budapest Airport a legmagasabb repülőtéri biztonsági színvonal fenntartása érdekében minden évben - szükség szerint akár gyakrabban is - korszerűsíti és karbantartja a futópályákat és gurulóutakat. Az idei munkálatokat úgy időzítette a Budapest Airport, hogy mind az 1-es, mind a 2-es futópályát még a nyári csúcsidőszak előtt újra átadhassák a forgalomnak. (MTI)