h i r d e t é s

Fideszes fiatalokat tömtek ki rengeteg közpénzzel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fideszes fiatalokat tömtek ki rengeteg közpénzzel

2016. július 22. - 11:12
0 komment

 

Az Új Nemzedék Újratöltve program elnevezése a lehető legcinikusabb, inkább azt kellett volna neki adni, hogy „újratömve” - írja a Propeller.

Az Új Nemzedék Központ zánkai főépülete 2012-ben - Fotó: Nagy Lajos / MTI via index.hu

Valójában a fideszes fiatalokat tömték ki most rengeteg közpénzzel – erről Hadházy Ákos beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint 5 milliárd forintot költöttek erre a programra, ezen belül 100 millió forintot költöttek projektmenedzsmentre. A politikus elmondta: ebből a 100 millióból 5 évig lehetne elutalni a miniszterelnök fizetését. Hozzátette: egyéb szakértői költségekre 250 millió forintot szántak. Tudás, tapasztalat hasznosítását biztosító megoldások kifejlesztésére is bíztak meg cégeket – fogalmazott. Hadházy Ákos kijelentette: 320 millió forintot fizettek a projekt kommunikációjára, a kommunikáció elemzésére pedig további 20 milliót. Az LMP társelnöke hangsúlyozta: ilyen tételekkel van tele az egész program, ami felháborító.

A politikus elmondta: az Új Nemzedék Program alapvetően tele volt furcsa költésekkel, az ÁSZ is vizsgálódott. Hozzátette: 3 milliárdos veszteséggel zártak 2014-ben, majd kaptak még 3 milliárdot az esélyegyenlőség növelésére. Ezután jött az újratöltve program, ami a szemtelenség netovábbja, 5 milliárd forintért – magyarázta. Hadházy Ákos szerint a mostani Európai Uniós ciklusban semmi sem változott, a most menesztett államtitkár volt a felelős azokért a pénzekért, amelyeket a hátrányos helyzetű kisebbségek felzárkóztatására szántak.


 

h i r d e t é s