h i r d e t é s

Fideszes képvisejelölt kérhette meg a Bomba energiaitalt, hogy perelje az ellenzéki Bomba Gábort

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fideszes képvisejelölt kérhette meg a Bomba energiaitalt, hogy perelje az ellenzéki Bomba Gábort

2019. szeptember 18. - 15:07

 

Bomba Gábor, az ellenzék által támogatott polgármesterjelölt kihasználja a „Bomba” családnevét, és a „széleskörben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát – ezért panaszolta be egy magánszemély az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltjét a helyi választási bizottságnál.

Forrás: Bomba Gábor Szekszárd / Facebook

A 444.hu most megjelentette azt a levelet, amit a Bomba energiaital gyártójának írtak. Ebből kiderül, hogy a sorokat Móra Viktória, Szekszárdon induló fideszes önkormányzati képviselőjelölt, Horváth István fideszes országgyűlési képviselő kabinetfőnöke jegyezte.


Forrás: 444.hu

"Figyelmébe szeretném ajánlani az Éljen Szekszárd Egyesület facebookra feltöltött képeit. A 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatosan az ellenzéki összefogás szervezete hirdeti magát Bomba Gábor polgármesterjelölttel. Amennyiben a márkanevet jogszerűen használják, kérem tekintse levelemet tárgytalannak. Ha mégis jogszerűtlen lenne, kérem tegyék meg a jogi lépéseket. Üdvözlettel: Móra Viktória" (index.hu)

A választási bizottság úgy döntött: szó sincs ilyesmiről. A kifogást tevő nem mutatott be semmilyen bizonyítékot arról, hogy az energiaital gyártója feljelentést tett volna jogosulatlan védjegyhasználat miatt. A jelölt nevének képi megjelenítése a plakátokon nem azonos a márkajelzés írásmódjával, semmilyen speciális betűtípust nem használt Bomba Gábor, annyi minden hasonlóság, hogy nyomtatott nagybetűkkel írta a nevét. Ez viszont nem alkalmas a választók megtévesztésére – írták az ítélet indoklásában. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s